Ezt ki ne hagyd! Sült körtés saláta gorgonzolával
2017. október 04. írta: Klarissza24

Ezt ki ne hagyd! Sült körtés saláta gorgonzolával

A legfinomabb, ínyenc őszi saláta!



Pikk-pakk elkészíthető, ebédre, vacsira, vagy bármikorra, amikor kedved tartja, mindig jó választás.

 


Mindenképpen készítsd el, ezt a vitaminnal teli, ízletes sült körtés salátát, mely isteni finom és ellátja a szervezetedet a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. 

A sós és az édes, meleg és hideg találkozása, mind összekeveredik ebben a salátában, mely kihagyhatatlan páros, igazi ínyencség.

 

Baconos sült körtés saláta gorgonzolával recept gluténmentes
Hozzávalók:
1 zacskó rukkola vagy más zöldsaláta
koktélparadicsom
káposzta
uborka 
1 csomag bacon
4 db körte - hámozva és negyedekbe vágva
3 ek vaj
1 ek extra szűz olívaolaj
2 ek fenyőmag - pörkölve
1 ek tökmag – pörkölve vagy pekándió
3 ek méz
3 ek balzsamecet
1 ek dijoni mustár
*ötbors fűszer
*Himalája só
Tetejére:
kis darab gorgonzola
- Ha valaki nem szereti az intenzív ízét, akkor elhagyhatja, vagy lecserélhető pld. mozzarella sajtra is. -

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 


Sült körtés saláta gorgonzolával recept
elkészítése:
Egy serpenyőben tegyünk egy ½ ek kókuszolajat és süssük ki a bacon szalonna szeleteket, majd szedjük ki és tegyük félre.

Ezután a serpenyő tegyünk egy fél ek vajat, és olívaolajat, hagyjuk felmelegedni, majd adjunk hozzá negyedekbe vágott körtét, sózzuk, borsozzuk és csurgassuk meg 2 ek mézzel, alacsony hőfokon kb. 5 percig főzzük, amíg a körték karamellizálódnak. Majd adjuk hozzá a balzsamecetet és főzzük össze még kb. 1 percig, majd szedjük ki a körtéket.

Majd a maradék mézes szószhoz adjuk hozzá a többi vajat, és mézet és balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, jól keverjük össze, majd a dijoni mustárt is tegyük hozzá. Keverjük össze, és adjuk hozzá a pirított fenyőmagot és tökmagot, vagy pekándiót, de mindhárom keveréke is tökéletes.

*Tipp: Ha nincs pirítva fenyőmag, tökmag vagy pekándió: Azt a legelején végezzük el, egy száraz serpenyőbe. Vigyázzunk rá, mert hamar megpirul, ha kész, azonnal töltsük ki a serpenyőből, hogy ne piruljon tovább, mert megéghet. Én előre szoktam pirítani, hagyom kihűlni, és utána befőttes üvegbe tárolom, így ha salátát készítek, akkor már nincs ezzel dolgom. :)


A salátának valót vágjuk fel: A káposztát vékony szeletekre, az uborkát egy zöldségpucoló segítségével, szeljük vékony csíkokra, a koktélparadicsomot félbe. Majd szedjük tányérokra, a felszeletelt salátának valót, rukkolát vagy jégsalátát, és öntsük le a meleg mézes szósszal, és tegyük rá a körtéket, és a ropogós bacon szalonnát, (én kisebb darabokba szoktam rátenni/rátördelni), majd morzsoljunk rá gorgonzola sajtot, vagy mozzarella sajtot.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása