Izgalmas finomság!
Csak semmi cicó, gyorsan és egyszerűen!
Tökéletes, laktató fogás a nehéz napokra, melyet percek alatt elkészíthetsz, és tuti mindig finom.
Ha nincs sok időt, de imádod a tésztát és a zöldségeket, ez a gyors fogás neked szól. Egy egyszerű tészta a legjobb döntés, ha finom vacsorára vágysz, és egy kis egészséges zöldséggel feldobod, akkor lesz a legjobb. :)
Aki a tésztát szereti, rossz ember nem lehet, vallják az olaszok, hiszen náluk a családi konyhákban, nem nagyon telhet el hét, vagy akár csak nap, egy tál jó spagetti, cannelloni, vagy egyéb tésztaféle nélkül. Mi is imádjuk, így most ez a finomságot hoztam el nektek. Kezdőknek is ajánlom.
Cukkinis zöldséges makaróni tészta KETO recept gluténmentes
Hozzávalók:
3 db bébi cukkini
Kaliforniai paprika (piros-sárga-zöld)
1 kisebb darab zeller vagy 1 szál szárzeller
kb. 10 dkg füstölt húsos szalonna
3 szál zöldhagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1-2 db paradicsom
6-7 db bébi kukorica - (Keto étrendnél hagyjuk el, helyette használhatunk pirított padlizsánt)
kb. 4-5 db csiperkegomba
egy maréknyi olíva bogyó
kókuszolaj
Fűszerek:
Himalája só
hétbors fűszer
egy-két csipetnyi chili pehely – ízlés szerint
Köret:
1 zacskó makaróni tészta - gluténmentes itt is lehet olcsóbban kapni
(keto étrendnél használjuk ezt a tésztát itt és itt)
Feltét:
gouda sajt reszelve – ízlés szerint, de elhagyható
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Cukkinis zöldséges makaróni tészta KETO
elkészítése:
A zöldségeket, cukkini, kaliforniai paprika, zeller, paradicsom, apróbb kockákra, a zöldhagyma, bébi kukorica karikára, csiperkegomba, olíva bogyó félbe, majd a füstölt húsos szalonnát csíkokra vágjuk fel.
Ha elkészültünk a darabolással, akkor egy serpenyőbe hevítsünk fel kókuszolajat majd dobjuk bele a szalonnát pirítsuk, majd mehet, bele a zöldhagyma, és a reszelt fokhagyma, tovább pirítsuk, aztán adjuk hozzá a paprikát, majd a paradicsomot, utána a zellert, hagyjuk puhulni, és a végén a cukkinit és a bébi kukoricát, majd a végén a gombát. Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg chili pehellyel.
Közben, főzzük ki a tésztát, ha a zöldség darabolással elkészültünk.
Én így készítem:
Egy fazékba vizet töltünk, 1 kk sót és 1 ek kókuszolajat tegyünk bele és forrásig melegítjük.
Ezt követően, tegyük bele a spagetti tésztát. Akkor jó a tészta, amikor még „al dente” olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túl főzve.
(Én 3-4 percig szoktam főzni, utána lekapcsolom a hőt és fedő alatt még gőzöltetem, és időként megkóstolom.) Ha készen van a tészta, akkor szűrjük le, – és öblítsük le egy kis hideg vízzel, ha nem Barilla tésztát főzünk ki -.
Ezután az elkészült kifőtt tésztára, tegyünk egy-két ek kókusz olajat és jól keverjük el, majd mehet az időközben elkészült zöldséges raguhoz.
Azonnal, forrón tálaljuk, szórjuk meg a félbe vágott olíva bogyóval és reszelt sajttal. De ha nincs otthon sajt, anélkül is nagyon finom, én szoktam így is enni.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza