Az otthon ízei!
Az egyik legjobb csirkés vitaminleves, ami kellemesen felmelegít bennünket.
Nálunk, nagyon népszerű, hiszen telis-tele van vitaminnal. Az erősítő hatása miatt az immunrendszerünknek nagyon kedvező. Különféle egészségi problémák esetén jótékony hatással van szervezetünkre, így könnyebben kilábalunk például egy fránya megfázásból. További előnye, hogy második és harmadik napon is kiváló és bátran fogyasztható.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a tartalmas, frissítő és finom leveseket, sőt az egészséges étrendbe is beilleszthető. A fitt-diétát követők, fogyókúrázok legjobb levese, mely gluténmentes is. :)
Csirkés pho leves KETO recept - gluténmentes
Hozzávalók:
3 db csirkecomb alsó és felsővel együtt
3 gerezd fokhagyma
1 db közepes vöröshagyma
1 kis darab friss egész gyömbér itt
Fűszerek:
2 db Bio gluténmentes marhahúsleves kocka itt
1 db *csillagánizs itt
1 db egész *szegfűszeg itt
¼ kk *őrölt kömény itt
1 csipet *szecsuani bors itt
1 kk egész *ötbors fűszer itt
1 kisebb chili paprika
3-4 szál friss kakukkfű
*Himalája só - ízlés szerint itt
Zöldségek:
3 db közepes sárgarépa
1 db közepes fehérrépa
½ kisebb karalábé fele
½ kisebb zeller fele
3 db zellerszár más néven szárzeller
½ Kaliforniai paprika – félbe vágva
1 db paprika – félbe vágva
1 db paradicsom – félbe vágva
4 db sárga koktélparadicsom – félbe vágva
1 db zöldhagyma – zöldjével együtt - kettévágva
1 db édes burgonya – félbe vágva - (keto étrendet követőknél el kell hagyni)
½ csokor friss petrezselyem - összekötve
Tálaláshoz, zöldség és fűszerek:
friss spenót
friss zöldhagyma
friss retekcsíra
friss babcsíra
½ csokor friss petrezselyem
friss chili paprika vagy *chili pehely itt
*ötbors fűszer durvára darált itt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Csirkés pho leves KETO
elkészítése:
Az előkészített csirkecombokat megmossuk, és hideg vízben feltesszük, úgy, hogy ellepje a víz a húst és fedő alatt a legalacsonyabb hőfokon elkezdjük főzni.
Ha a húslé felforrt, szűrőkanállal leszedjük a tetejéről a habot és tovább főzzük, a következő habot is leszedjük, addig, amíg már nem habzik fel. Majd adjuk hozzá a félbe vágott fokhagymákat. A hagymát, héjastól keresztben kettévágjuk, és a gyömbért is (a vágási felületét) rostlapon, tűzhelylapon vagy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd így főzzük bele a levesbe. Szép színt és finom ízt a levesnek.
Ezután ízesítjük a hozzávalóknál lévő fűszerekkel, és tovább lassan főzzük, hogy csak gyöngyözve forrjon.
Megtisztítjuk a zöldségeket egészben, vagy félbe/negyedekre vágva felszeleteljük. Ezt követően, a levesbe beletesszük a zöldségeket, és a többi hozzávalókat. Az édesburgonyát, csak a leves készre főzése előtt kb. 10 perccel dobjuk bele, és egy fél csokor petrezselymet, mert az nagyon hamar megfő. (keto étrendet követőek, ne tegyenek bele.) Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. A hús akkor jó, amikor leválik a csontról, a zöldség pedig legyen még roppanós, ne főzzük túl.
Ha elkészült a finom csirkelevesünk, akkor kapcsoljuk le a hőt alatta, és 30 percig pihentessük.
Ezután a főtt zöldségeket és a húst óvatosan vegyük ki a levesből külön-külön, szedjük egy tálba. Merőkanállal, finom szűrőn keresztül szűrjük át a levest, hogy ne törjön össze és a lehető legtisztább legyen.
Tálalásnál, tegyük a tányérra a főtt zöldséget, húst. Majd, adjuk hozzá a friss spenótot, karikára vágott zöldhagymát, retekcsírát, babcsírát, félbe vágott sárga és piros koktélparadicsomot, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Ízesíthetjük még, durvára darált ötbors fűszerrel, és aki csípősebben szereti, vékony karikára vágott friss chilivel, vagy egy csipetnyi chili pehellyel, majd merjük rá a forró levest, és így kínáljuk a családunknak ezt a finom vitamindús, erőt adó csirkehúslevest.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza