Tonhalas mediterrán szendvics KETO
2017. november 20. írta: Klarissza24

Tonhalas mediterrán szendvics KETO

Egyszerű és gyors energia!

Hogy ne legyen unalmas a reggeli, de edzés utáni falatoknak is kiváló!

 

Gyors energia, fehérje és rost bevitel!


De lehet, előétel, vagy főétel, ahogyan szeretnéd. :) Egyszerűen, és könnyedén megvalósítható, kezdőknek is ajánlom. Sőt a napszak, bármely pillanatában ehető és egészséges finomság.
A gyorsan elkészíthető, sokféle finomsággal megrakott pirított, ropogós kenyér az egyik legnépszerűbb előétel akár többfogásos vacsoráról, akár baráti vagy családi összejövetelről van szó, de a kettesben elköltött étkezések ínycsiklandó felvezetése is lehet.
Én ma hoztam nektek egy ilyen különleges finomságot, melyet érdemes elkészíteni, mert isteni finom. :)


Tonhalas mediterrán szendvics KETO recept - gluténmentes
Hozzávalók:

80% csökkentett szénhidrát kenyér (Spar, Tesco lehet kapni!) - gluténmentesen itt vagy snack kekszek itt – gluténmentesen itt
2 doboz Rio Mare tonhal konzerv
egy maréknyi magozott olívabogyó zöld és fekete
Himalája só – ízlés szerint
ötbors durvára darált fűszer – ízlés szerint
¼ citrom leve
¼ csokor petrezselyem
1 db zellerszár vagy más néven szárzeller
félmaréknyi pekándió vagy kesudió
dijoni mustár
Tetejére:
retekcsíra
extra szűz olívaolaj

A hozzávalóknál lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Tonhalas mediterrán szendvics KETO
elkészítése:

A kenyeret szeleteljük fel és pirítsuk meg, majd kenjük meg egy kis mustárral vékonyan, (aki nem szereti a mustárt, ki is hagyhatja) majd tegyük félre.

A szárzellert vágjuk fel nagyon vékonyra, így a rostok is megpuhulnak. Majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a tonhalat és a félbe vagy negyedbe vágott olívabogyót, a durvára vágott kesudiót vagy pekándiót, ízlés szerint locsoljuk meg egy kis citrom levével. Keverjük össze.


Majd ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük egy kis apróra vágott petrezselyemmel. Megint keverjük össze, majd halmozzuk a pirított kenyérre.

Kínálásnál szórjuk meg kesudióval, tegyünk rá retekcsírát és locsoljuk meg egy kis extra szűz olívaolajjal. Máris falatozhatjuk, ezt az isteni finom és egészséges tonhalas mediterrán szendvicset.


De akár kenyér helyett, snack kekszre is halmozhatjuk a tonhalas finomságot, kiváló edzés utáni falatkák, vagy vendégváró előétel ízkombó. :)

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása