A tökéletes: Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt
2017. november 23. írta: Klarissza24

A tökéletes: Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt

Bár szeret kacérkodni, és idő előtt kibújni a bundájából!

 

De egy-két trükkel orvosolni tudjuk, ezt a szemérmetlenkedést. :)


A frissen sült, meleg, lágy-nyúlós sajt, és a ropogós bunda mindenkit elvarázsol. :) Kicsik és nagyok kedvence. Népszerűségét semmi sem törheti le, nincs reform, ami kiűzhetné a háziasszonyok konyhájából. :)

Gyerekkoromban is imádtuk, oly annyira, hogy akár hónapokig tudtuk volna enni a rántott sajtot, házi sült krumplival. Ez egy olyan finomság, amellyel mindig sikert arathatunk a családban, persze csak akkor, ha a sajt nem szökik meg a bundából. :) És annyira jó, hogy gluténmentesen is elkészíthető, gyerekek, felnőttek örömére.


Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt recept gluténmentes
Hozzávalók:

30 dkg trappista sajt
Panírozáshoz:
rizsliszt
2-3 db tojás
egy csipet sütőpor
1 ek mascarpone - szobahőmérsékletű
natúr nachos chips (Aldi) és gluténmentes zsemlemorzsa itt - (fele-fele arányban)
Fűszerek:
*ötbors durvára darált fűszer
*Himalája só
*cayenne bors
*chili pehely

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt
elkészítése:
A sajtot vágjuk fel vastagabb csíkokra. Majd sorakoztassuk rá egy tálcára, úgy, hogy ne érjenek össze, és tegyük be fél órára a mélyhűtőbe.

Addig készítsük el a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. Kezdőknek leírom a lépéseket:


1. Első tányérba tegyük a rizslisztet. A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük.

2. A második tányérba tegyük a tojást, egy csipet sütőport, mascarponét, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük el egy villával, vagy egy konyhai habverővel.

3. A harmadik tányérba pedig tegyük a zsemlemorzsát, illetve a tortilla chipset egy darálón őröljük meg, majd keverjük hozzá, fele-fele arányban, és sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg chili pehellyel és cayenne borssal.

*Panírozási tippek:  A zsemlemorzsába keverhetünk őrölt diót, mogyorót, mandulát, szezámmagot, zöldfűszert, fokhagyma granulátumot is.
Ha szeretnénk, hogy bármikor konyhakészen várakozzék a már bepanírozott sajt a mélyhűtőben, akkor a panírozott szeleteket rakjuk úgy egy tálcára, hogy ne érjenek össze, tegyük egy fél napra vagy éjszakára a fagyasztóba. Ha már megfagytak, akkor egy zacskóban is tárolhatjuk, nem fognak összeragadni. Így akár váratlan vendégeket is meglephetünk rántott sajttal, vagy ha időszűkében vagyunk, akkor meleg vacsorát varázsolhatunk a családnak az asztalra pár perc alatt.


Ha letelt a fél óra, panírozzuk be a sajtot, elég egyszer, mivel lehűtöttük, így sokkal jobban bírja a bő forró olajat, és a sajt nem fog kifolyni. Majd süssük aranybarnára.

Elmaradhatatlan kísérő a rántott sajthoz valamilyen mártás, pld: tartármártás, remoulade-mártás. Ha camambert sajtot rántunk, mellé pedig kiváló a savanykás lekvárok, mint az áfonya, ribizli, fekete szeder. Ezekkel a finomsággal tálaljuk, kedves családunknak.


Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása