Különleges aromájú: Jemeni kebabos sült csirkemell KETO
2017. december 07. írta: Klarissza24

Különleges aromájú: Jemeni kebabos sült csirkemell KETO

Ezt mindenki imádni fogja!

 

Zamatos, omlós és különleges aromájú. :)
Csodálatosan ötvöződik ebben a receptemben, a mesés kelet gazdag ízvilága, a mediterrán konyha tökéletességével.


Imádom a csirkét, hiszen sokféleképpen el lehet készíteni. A legjobb benne az is, hogy nemcsak finom, és tökéletes főétel, hanem laktató, diétás, a fogyókúrázok is bátran ehetik, és kifejezetten a mediterrán és egészséges étrend finomsága. Ezzel a jemeni kebabos sült csirkemellel és a színes zöldségkörettel, tényleg pikk-pakk varázslat a vacsi vagy ebéd a családi asztalra, akár hétköznap is.
Kezdőknek is ajánlom.


Jemeni kebabos sült csirkemell KETO színes zöldségkörettel recept gluténmentes
Hozzávalók:

½ kg csirkemellfilé
Fűszerek:
Jemeni kebab fűszer
Himalája só
ötbors durvára darált
cayenne bors
Zöldségköret:
karfiol
sárgarépa - narancssárga-sárga-lila
kelbimbó
½ kg kisebb csiperkegomba
Zöldség blansirozáshoz:
1 kk Himalája só
egy csipet eritrit vagy cukor
¼ kk szódabikarbóna
Zöldség fűszerek:
rozmaring – gomba fűszere
kakukkfű – gomba fűszere
cayenne bors
ötbors durvára darált
sültburgonya fűszersó szerecsendióval
Himalája só – a gombát a végén sózzuk
kókuszzsír
vaj
petrezselyem - apróra vágva

A hozzávalóknál lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Jemeni kebabos sült csirkemell
elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk el, keresztben. Majd 10 percre, 1 kk himalája sós vízbe áztassuk. Ezután öblítsük le, és szárítsuk le egy papírtörlő segítségével.

Majd a hozzávalóknál lévő fűszerekkel, bors, jemeni kebab fűszerkeverék és cayenne borssal szórjuk meg, ízlésünknek megfelelően. Majd letakarva, tegyük félre.


Egy fazékba forraljunk fel vizet a zöldségeknek. A vizet sózzuk, tegyünk bele egy nagy csipet cukrot, és a szódabikarbónát. Ha felforrt, a forrásba lévő vízbe, tegyük bele a karfiolt, kb. 5-6 perc, majd a kelbimbót, ennek kb. 6-8 perc szükséges, majd a legvégén a különböző színű sárgarépákat, ennek kb. 3-8 perc szükséges a *blansírozáshoz, (persze az időintervallum, függ a zöldségek nagyságától is). Majd szedjük ki, és tegyük jeges vagy nagyon hideg vízbe, így leállítjuk a főzést, és szép színe is lesz a zöldségeknek.  Hagyjuk leszáradni/lecsöpögni.

* A blansírozás: általában zöldségeknél alkalmazott konyhai eljárás, rövid hőkezelés. Blansírozás után – a főzéssel szemben – a zöldségek ropogósak maradnak, erőteljes színüket megőrzik, csökkenthető a C-vitamin elvesztés, a zöldségek és gyümölcsök héja könnyen eltávolítható.


Közben vágjuk félbe a gombát, egy serpenyőbe 1 kk kókuszzsírt hevítsünk fel, majd dobjuk bele a gombát és magas hőmérsékleten pirítsuk meg. Közben a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, adjunk hozzá egy kk-nyi vajat, és pirítsuk készre. Csak pár perc az egész. A végén sózzuk, ízlésünknek megfelelően.

Ha elkészült a gomba, akkor dobjuk bele, ugyanabba a serpenyőbe, a vegyes zöldségeket, és egy kis darabka vajat, majd pirítsuk át egy kicsit a zöldségeket, borsozzuk, szórjuk meg cayenne borssal, és sültburgonya fűszerrel. Ha szükséges egy kicsit sózzuk meg.


Amíg a zöldséget pirítsuk, közben már egy másik serpenyőbe, vagy grill serpenyőbe egy kk-nyi kókuszzsírt tegyünk, majd ha forró, akkor süssük ki a fűszeres csirkemellet. Akkor fordítsuk meg, amikor látjuk, hogy félig átsült a csirkemell, tehát ott fehéres már a része. Amikor megfordítjuk, mindegyikre tegyünk egy kis darabka vajat, és így süssük készre.


Ha mindennel elkészültünk, egy időben, akkor tálalhatjuk is a színes pirított zöldségköretet a jemeni kebabos csirkemellel, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.


Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása