Az óceán kincsei: Fűszeres sült tengeri halfilé KETO
2018. március 03. írta: Klarissza24

Az óceán kincsei: Fűszeres sült tengeri halfilé KETO

Edd magad egészségesen degeszre!

 

30 perces könnyű, gyors fogás nemcsak hétköznapokra, hanem hétvégére is kiváló választás.


Kiemelkedő vitamin-, és ásványi anyagforrásokat, juttathatunk a szervezetünkbe. Alacsony kalóriatartalom, mindössze 232 kcal, illatos, ízletes, omlós és egészséges, kell ennél több? Ne mondj le róla, érdemes elkészítened, mert istenien finom. :) Kezdőknek is ajánlom.

 


Fűszeres sült tengeri halfilé pirított gombával zöldséggel és tükörtojással KETO gluténmentes recept
Hozzávalók:
4 szelet tengeri halfilé
Fűszerek:
kakukkfű
rozmaring
fokhagymás só
őrölt kömény
szecsuani bors – mozsárban összetörve
borsikafű
tárkony
őrölt babérlevél
chili pehely
friss citrom leve
Köret:
csiperkebomba
zöldbab
tükörtojás
Himalája só
ötbors durvára darált fűszer
kis darabka vaj
Igény szerint: 
kukoricaliszt vagy rizsliszt (Keto étrendet követők: 80% csökkentett szénhidrát kenyeret használhatnak, vágják fel kockára, pirítsák meg, darálják meg és abba forgassák a halat, vagy mandulaliszt és reszelt sajt keverékébe, de akár natúron fűszeresen is tökéletes.)

 

A hozzávalóknál lévő fűszereket, termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 


Fűszeres sült tengeri halfilé pirított gombával zöldséggel és tükörtojással KETO
elkészítése:
A tengeri halfilét, ha fagyasztottat vásároltunk, akkor kiengedjük és letörölgetjük.

Pici citromlevével megcsurgatjuk. Majd a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízlés szerint befűszerezzük.
10 percig állni hagyjuk.

Ezt követően kukoricalisztbe, vagy rizslisztbe megforgatjuk. (Keto étrendet követőek használhatnak 80% csökkentett szénhidrát kenyeret spar-tesco lehet kapni, vágják fel kockára, pirítsák meg vagy szárítsák meg, darálják meg, és abba forgatni a halat) és forró kókuszzsírban kisütjük. Viszont lehet csak fűszeresen natúron meggrillezni, megsütni.


Grill sütőbe vagy faszenes kerti sütőn is elkészíthető.
Ha kész, akkor tányérra helyezzük a sült hal szeleteket, és a visszamaradt kókuszzsírba dobjunk egy darabka vajat majd, adjuk hozzá a zöldbabot, gombát és erős lángon hirtelen megpirítjuk, fűszerezzük a vége felé sóval, és borssal.

*Megjegyzés: Mivel kókuszzsírban sütjük ki, ezért nem veszi át az előző étel ízét, ezért is szeretem nagyon, meg sokkal jobb íze van az ételnek. És hogy miért egészséges a kókuszzsír/kókuszolaj, és milyen hatással van a szervezetünkre, arról az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatsz:
Fontos alapanyag: Kókuszzsír-kókuszolaj

A fűszeres sült tengeri halfilét, pirított zöldbabban, pirított gombával és tükörtojással, majd petrezselyemmel megszórva, citromkarikával tálalhatjuk.


 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

És most nézzük meg, milyen hatással van a szervezetünkre a receptben található alapanyagok:

Tengeri hal magas omega3 zsírsav és mikroelem tartalmuk nélkülözhetetlen a sejt-anyagcseréhez, a szívbetegségek leghatékonyabb ellenszere. A hal szénhidrát tartalma elenyésző, kevesebb, mint 0,5 %. A zsírban oldódó vitaminok közül az A és D, míg a vízben oldódók közül a B1 és B2 tartalma jelentős. A tengeri halfilé energiatartalma 77 kcal.

A gomba vas- és fehérjetartalma miatt egyedülállóan értékes táplálék. Erősíti az immunrendszert, megelőzi a fertőzéseket, de még a rák kialakulásának kockázatát is csökkenti. A gomba energiatartalma 38,6 kcal.


zöldbab energiatartalma 41 kalória, a zöldborsónál kevesebb fehérjét és szénhidrátot tartalmaz – éppen ezért jelentős szerepet tölt be a cukorbetegek és a fogyókúrázók étrendjében -, de karotin-, B1-, B2- és C-vitamin tartalma hasonlóan számottevő és élelmirost-tartalma sem elhanyagolható (3,03 g).

A tojás ideális összetételű táplálék. A legértékesebb fehérjéket tartalmazza, zsír-tartalma alacsony és kedvező összetételű. Bőséges vitamin és ásványianyag-forrás, különösen D-vitaminban jelentős, amely ritkán fordul elő az élelmiszerekben. Könnyen emészthető, minden korosztálynak alkalmas. Egy tojás energiatartalma 75 kcal. Ebből 59 kcal található a sárgájában és csak 16 kcal a fehérjében. A tojás zsírban szegény, ugyanakkor, többek között, 40-féle fehérjét, 18-féle aminosavat, vasat, rezet, cinket, jódot, lecitint, B12- és D-vitamint tartalmaz. Forrás

 

 

süti beállítások módosítása