Csak mert szeretem: Málnás-csokoládé torta, pirított mandulával
2018. március 07. írta: Klarissza24

Csak mert szeretem: Málnás-csokoládé torta, pirított mandulával

Egyszerű finomság, gyorsan!

 

Bizony erre nem lehet nemet mondani. :)

 


Krémesen-málnásan mámorító ízű édesség. :) Hihetetlenül gazdag, kényeztetés, és könnyen elkészíthető, csak 20 perc, és a többi idejét a sütőben tölti egymagában. Próbáljátok ki, ha gyorsan kell valami finomság, mert tényleg megéri és egyszerűen elkészíthető. :) Sőt vendégvárónak is kiváló választás. Kezdőknek is szívből ajánlom, mert szinte elronthatatlan, és akár a gyerekek is díszíthetik a tortát, mint nálunk. :)


Málnás-csokoládé torta, pirított mandulával gluténmentes recept

Hozzávalók:
Tészta alaphoz:
4 tojás
12 dkg kókuszcukor vagy cukor
1,5 dl olaj
1,5 dl víz
160 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt
100 g rizsliszt itt és itt
Aki nem gluténérzékeny az használhat 260 g tönköly fehér búzalisztet
1,5 csomag sütőpor
2 ek Holland natúr kakaópor
egy csipet *Himalája só
Töltelék:
1 doboz sűrített tej (397 g nettó)
½ kg mirelit málna
Tetejére:
1 tábla étcsokoládé 70-75%
25 g vaj
pirított mandula
bogyós gyümölcsök


Málnás-csokoládés torta

elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt.

 

 

 

 

 

*Katt a képre, ha nagyban meg szeretnéd tekinteni:

 

 

 

 


A 4 tojás sárgáját, cukorral habosra keverjük egy robotgép segítségével, és ezt követően, hozzáadjuk fokozatosan az olajat, majd a vizet, és habosra keverjük.

 

 

 

 


Ha elkészültünk, akkor adjuk hozzá fokozatosan a lisztet, sütőport és kakaóport, melyet előtte átszitálunk. Megint jól keverjük el. Ha kész tegyük félre.

 



A 4 tojás fehérjét verjük kemény habbá a robotgéppel, egy pici csipet sóval. Ha kész adjuk a kakaós masszához és egy spatula vagy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá.
Először csak egy-két kanállal, itt még nem kell óvatosan kevergetni, majd utána mehet a többi tojásfehérje hab, itt már óvatosan keverjük össze, hogy ne törjön össze a hab és levegős maradjon a tészta állaga.

Egy kapcsos tortaformába tegyük sütőpapírt az aljába, majd öntsük bele a kakaós masszát. Előmelegített sütőben, 20-23 perc alatt készre sütjük. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett.



Amíg sül a sütink, addig egy turmixba, tegyük bele a fagyasztott málnát, és daráljuk össze. Ha kész szűrjük át és tegyük félre.

Ha megsült a sütemény, – az sem baj, ha egy kicsit megreped a teteje, most igazán hasznát vesszük…  :) -, akkor vegyünk elő egy kisebb fakanalat, és a gömbölyű nyelével szúrjunk lyukakat a süteménybe.



Ha elkészültünk, akkor egy doboz sűrített tejet, keverjünk össze az előzőekben összedarált fagyasztott és leszűrt málna sűrítménnyel, és csurgassunk bele a lyukakba, ha ez megvan, a tetején maradt málnás öntetet, kenjük el egy ecset segítségével, és egy kicsit ütögessük a torta alját a konyha asztalhoz, így jobban elrendeződik a málnás krém a lyukakba, és tegyük félre, hogy a sütemény ki hűljön.




Egy maréknyi mandula pelyhet egy száraz serpenyőbe pirítsunk meg. Vigyázva meg ne égjen. Ha kész, öntsük ki egy kis tálkába, hogy ne piruljon tovább a forró serpenyőbe, mert így is megéghet.

Ezt követően, készíthetjük is a tetejére a csokoládémázat. Az étcsokoládét gőz fölött egy darabka vajjal olvasszuk meg és ezt is öntsük a tetejére, és szépen, óvatosan kenjük el, majd szórjuk meg pirított mandulával és tegyük egy kicsit a hűtőbe dermedésig. De akár "párizsi krémet" más néven"ganache krém"-et is készíthetünk a tetejére. Annak az elkészítését itt olvashatod.



Kínálásnál vegyes gyümölccsel díszíthetjük.

 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

 

süti beállítások módosítása