Több mint finom: Zöldborsófőzelék sült szalonnával és virslivel
2018. április 03. írta: Klarissza24

Több mint finom: Zöldborsófőzelék sült szalonnával és virslivel

Amikor a gyermekkor visszaköszön!

Finom ízek, egyszerűen és olcsón. A legjobb és legfinomabb, egy ízletes zöldborsófőzelék kincset ér. :)

 


Ha nincs ötleted, hogy mit főzzél, és gyorsan kell valami finomság, érdemes elővennünk a gyermekkori emlékeket, pillanatokat, és már is eszünkbe jut ez a finom zöldborsófőzelék. :) 
Hányszor, de hányszor ettünk ilyen finomságot, és sose untuk meg. Talán azért szerettük annyira, mert kicsit édeskés volt. De bárhogyan is, felnőttként is a kedvenceink közé tartozik.

És arról nem is beszélve, hogy pillanatok alatt tudunk finom ebédet, vagy vacsorát varázsolni az asztalra, és nem utolsó sorban, a gyerekek is szeretik a zöldborsófőzeléket. :)
Hiszen, minden egyes alkalommal különleges és finom, bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Egészséges, egyszerű és laktató finomság, sőt akár gluténmentesen is elkészíthető, ahogyan én most tettem. :) Kezdőknek is ajánlom.


Zöldborsófőzelék sült szalonnával és virslivel gluténmentes
Hozzávalók:

1 kg mirelit zöldborsó – (szezonba friss zöldborsóval)
2 ek vaj
*Himalája só - ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
2 púpos ek cukor
2 púpos ek *tápióka liszt itt
200 ml víz
800 ml tej
100 ml tejszín
2 nagy csipet *ötbors durvára darált fűszer itt
1 db marhahúsleves kocka gluténmentesen itt
Feltét:
virsli gluténmentesen itt
házi füstölt húsos szalonna

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 


Zöldborsófőzelék házi sült szalonnával és virslivel
elkészítése:

A vajat felolvasztjuk egy lábasban. Majd hozzáadjuk a zöldborsót, és pirítjuk pár percig. Majd felöntjük a vízzel, és ízesítjük a húsleveskockával, és borsozzuk meg.

Főzzük pár percig, majd felöntjük a tejjel, és készre főzzük a borsót. Kóstoljuk meg a borsót, hogy mikor jó.  Mi egy kicsit roppanósra szoktuk hagyni, mi így szeretjük. :)


Amikor már majdnem készen van, szórjuk rá a tápióka lisztet, jól keverjük el, (a tápióka liszt nem csomósodik, így nyugodtan használhatjuk, és gluténmentes), majd ízesítsük, sóval és cukorral, és főzzük még 5 percig. Majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, és tejszínt. Jól keverjük össze.

És íme, már tálalhatjuk ezt a finomságot.


Én sült szalonnát és virslit adtam feltétnek, melyet 1 ek kókuszzsíron egy teflon serpenyőbe, kisütöttem. Szeretem a sós és az enyhén édes zöldborsófőzelék íz hatását. :) De bármi lehet a feltét, amit szeretünk, pld. tükörtojás, fasírt, buggyantott tojás, pörkölt, ki, amit szeret. Sőt feltét nélkül is kiváló étek.

 

Kedves egészségetekre!

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása