A kényeztető finomság!
3 lépéses gyors gyümölcsös süti, melyet mindenki könnyedén el tud készíteni és isteni finom. :)
Mint már említettem, nagyon szeretem a túrós süteményeket, most ezt a finomságot készítettem, megspékeltem még ezzel-azzal, a családom el is kapkodta, annyira ízlett nekik. Ha egy gyors és egyszerű sütire vágysz, érdemes elkészíteni, miért? Mert csuda finom… :) sőt kiváló vendégváró is lehet. :)
Pudingos-túrós barackos sütemény gluténmentes recept
Hozzávalók: (23 cm kerek tortaforma)
Piskóta:
100 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt - Aldiban is kapható
2 púpos ek rizsliszt itt és itt - Sparban is kapható
(aki nem gluténérzékeny, az használhat 100 g + 2 púpos ek Bio tönköly fehér búzalisztet, vagy bármilyen sima lisztet)
egy csipet *Himalája só
3 db nagy tojás
4 ek cukor
1 kk sütőpor
30 ml olvasztott vaj vagy olaj
Rétegezéshez:
1 konzerv őszibarack befőtt 850 g-os – nyáron friss barackot pld. nektarint is használhatunk
Pudingos-túrós krém:
50 g vaníliás pudingpor főzős – gluténmentesen itt
250 g zsíros túró – szobahőmérsékletű
5 ek cukor
2 ek mascarpone – szobahőmérsékletű
500 ml tej
Díszítéshez:
friss eper
menta levélke
porcukor
Pudingos-túrós barackos sütemény
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt, én szilikonosat szoktam használni.
1. A barackot szeleteljük fel.
2. A pudingot keverjük el egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a többi tejet és főzzük sűrűre. Ha kész vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a cukrot, a mascarponét jól keverjük el egy fakanál segítségével, majd a legvégén a túrót, és ezt is keverjük el. Majd tegyük félre.
3. Ezt követően készítsük el a piskótát.
Egy tálba üssük bele a 3 db tojást, és adjuk hozzá a cukrot és keverjük habosra egy robotgép segítségével. Kb. 3*-ára kell felverni, és olyan szép halványsárga lesz a színe.
Majd a kétféle lisztet, sütőport, sót, szitáljuk át, és adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és jól keverjük el a robotgép segítségével.
Ha elkészültünk, akkor adjuk hozzá a teljesen kihűlt olvasztott vajat és egy fakanállal óvatosan keverjük bele a lisztes-tojásos masszába. Majd tegyük félre.
Ezt követően, már nincs is, más teendők, csak a tortaformába kell rendezgetni az alapanyagokat. A tortaforma aljára szépen a barackot sorba helyezzük, erre öntjük a túrós-mascarpone vaníliás pudingot, simítsuk el, egyenletesen. Majd jöhet rá a piskótatészta masszája, ezt is egyengessük el, ütögessük a konyhapulthoz a tortaformát 1*-2*, így jobban elrendeződik tészta.
Majd tegyük az előmelegített sütőbe és kb. 35-45 perc alatt süssük készre. Nekem a gázsütőmön 40 perc kellett. Mindenképpen tűpróbát végezzünk, ha a piskóta megsült, akkor készen is van. Mivel a piskótatészta masszája került a legtetejére, így könnyen végezhetünk, tűpróbát. Viszont arra ügyeljünk, hogy a túrós-vaníliás rétegbe NE szúrjuk bele, mert azt hihetjük, hogy nem sült meg a tészta. Tehát csak a piskótát ellenőrizzük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját 20-25 percig.
Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, sőt 30 percre a hűtőbe is tegyük be.
Ha letelt az idő, akkor a sütit vágjuk körbe egy lapos késsel óvatosan, és tegyünk rá egy tányért, és fordítsuk meg. Így a barackos rész kerül felfelé. Már csak szeletelni kell és kínálhatjuk kedves családunknak ezt az egyszerű, de annál finomabb gluténmentes pudingos-túrós barackos süteményt, melyet díszítsünk friss eper szeletekkel, mentával és szórjuk meg porcukorral.
Kedves egészségetekre!
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza