Fitt snackek gyorsan, a kilófaló finomság!
A ropogós, sajtos réteggel borított fűszeres csirkemell, hozzá a finom fokhagymás mártogatós, ennél jobb és finomabb falatok nincsenek is. :)
Egyszerűen elkészíthető finomság, melyért a gyerekek is odáig vannak meg vissza. Nem érdemes boltban előrepanírozott nuggets vásárolni. Egészséges fitt falatok gluténmentesen, egyszerűen, sőt panír nélkül elkészíthetőek. Kiváló reggelire, tízóraira, uzsonnára, ebédre, vacsorára, tehát bármikor ehető finomság, mártogatóssal, akár saláta kíséretében, vagy más köretet is adhatunk hozzá, ha szeretnénk.
Kezdőknek is ajánlom, mert könnyű elkészíteni, csak összekeverjük, pihentetjük és sütjük. :)
Sajtos csirkemell ropogós falatok KETO gluténmentes recept
Hozzávalók: (10 db)
200 g csirkemellfilé
1 csomag mozzarella sajt
1 db tojás
40 ml majonéz (keto étrendnél Ajoli mártást használunk: recept itt)
1 púpos ek rizsliszt - (keto étrendnél mandulaliszt használunk)
¼ csokor petrezselyem
½ kk Himalája só
1 mk mustár
1 kk édes-erős steak bors
egy csipet cayenne bors
100 g gouda sajt
Fokhagymás ajoli mártogatós:
60 ml majonéz (Keto étrendnél alap Ajoli mártást használunk ízesíthetjük még az alábbiakkal is, recept itt)
1 gerezd fokhagyma – átnyomva
egy kisebb citrom felének a leve
egy nagy csipet Himalája só
két nagy csipetnyi ötbors fűszer
3 púpos ek 20% magyar tejföl
Saláta:
paradicsom
uborka
retek
jégsaláta
zöldhagyma
Sütéshez:
kókuszzsír
Ha nagy a család, emeljük meg az anyaghányadot, a fenti mennyiségből 10 db sajtos csirkemell ropogós lesz!
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Sajtos csirkemell ropogós falatok KETO
elkészítése:
A fokhagymás ajoli mártogatós hozzávalóit, tegyük egy tálba, jól keverjük el, majd tegyük lefedve a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.
A csirkemellfilét vékony csíkokra, majd apró kockákra vágjuk, ha elkészültünk tegyük egy tálba.
*Tipp: Megsúgom, hogy ezt a finom sajtos csirkemell ropogóst, mindig a csirkemellen lévő, kisebb darabjaiból szoktam elkészíteni, tökéletes rá. :) Mindig, amikor csirkemellet készítek, levágom ezeket az oldalán lévő kisebb darabokat, bezacskózva megy a mélyhűtőbe, is ilyen finom sajtos csirkés ropogós készítek belőle.
Ezután reszeljük le mindkét sajtot, a mozzarellát nagy lyukú reszelőn, a gouda sajtot sajtreszelő részén végezzük el. A petrezselymet vágjuk apróra.
Ha elkészültünk, adjuk a csirkemellhez a sajtokat, a tojást, a majonézt (vagy Keto: Ajoli mártást) a rizslisztet vagy (keto: mandulaliszt) a petrezselymet, sót, mustárt, édes-erős steak borsot, cayenne borst majd jól keverjük el. Lehet a kezünkkel is, így jobban összekeveredik.
Ezt követően fóliával letakarva, tegyük a hűtőbe, minimum fél órára.
Ha letelt az idő, akkor fogjunk egy fagyis kanalat, vagy evőkanalat (így egyforma nagyságúak lesznek), és mérjük ki a sajtos csirkemell ropogós nuggets falatokat a masszából, göngörgessük meg, majd lapítsuk el, és serpenyőbe felhevített kókuszzsíron süssük ki. De frituba is kisüthető.
Ha készen lettünk, csak mártogatóssal, vagy mint én salátával kínáljuk meglocsolva a fokhagymás ajoli szósszal.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza