Finom és zamatos: Őszi gyümölcsleves
2018. október 22. írta: Klarissza24

Finom és zamatos: Őszi gyümölcsleves

Itt az ősz, mely színesebbé teszi az életünket!

 


És ilyenkor sem kell lemondani a finom gyümölcsökről, melyek telis-tele vannak vitaminnal, egészségesek és finomak. :)


Most egy olyan receptet hoztam, mely egyszerű, mint az egyszeregy, sőt főzés nélküli. :) Csak 5 perc előkészület és mehet a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Bár most nem kell annyira hűteni, mint a nyári melegben, de hidd, el igazán jót tesz a szervezetednek, a sok vitamin. Ennél egyszerűbbet tuti nem találsz.



Érdemes még a tél előtt egy kis vitaminnal felturbózni a szervezetet. Egy frissítő gyümölcsleves igazi felüdülést hoz, akár desszertnek is kiváló. Sőt befőttes üvegbe vihetjük a munkába, és csak kanalazni kell.  A gyerekek is imádják, még desszertként is szívesen fogyasszák, így tuti biztos, hogy megeszik a gyümölcsöt. :) Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan.


Őszi gyümölcsleves gluténmentes recept
Hozzávalók:
1 nagy konzerv őszibarackbefőtt
2 db körte
10 db szilva
1 nagy fürt szőlő – én a felét tettem be, mert félbevágjuk
2 db nektarin
2 zacskó 500 ml tejszín
4 dl víz

Őszi gyümölcsleves
elkészítése: 
Egy fazékba, vagy műanyag zárható dobozba belevagdossuk, cikkekre vágjuk az őszibarackbefőttet és beleöntjük a levét is.

Ezt követően beletesszük a megmosott körtét, szilvát, melyet kockára vágjunk, majd a szőlő szemeket félbevágjuk, és a nektarint is kockára vágjuk.


Ráöntjük a tejszínt, óvatosan összekeverjük, úgy, hogy ne törjenek össze a gyümölcsök, és mehet a hűtőbe, hűsölni, hogy az ízek összeérjenek.

Ha lehűlt, akkor már is tálalhatjuk és ehetjük, díszíthetjük mentával, és megszórjhatjuk mandulapehellyel, vagy száraz serpenyőbe pirított mandulapehellyel.


Lehet dupla adagot is készíteni, (mert a fenti mennyiség tuti elfogy), és vihetjük magunkkal a munkába, ebédre, vacsorára, de akár még reggelire is fogyasztható finomság. 

Ha dupla vagy tripla adagot készítenénk, növeljük az adagokat.


A gyümölcsöket ízlés szerint lehet variálni, de a konzerv őszibarackbefőtt az mindig maradjon fix, hiszen a befőtt leve adja az édes ízt a levesnek, így nem kell bele cukor.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása