Ízletes ételt varázsolhatsz a családi asztalra egy kis trükkel!
Ha imádod az egészen omlósra sült húst, és könnyedén, gyorsan szeretnél ebédet, vagy vacsorát készíteni, de élvezni akarod az ízeket, aromákat, akkor érdemes bevetni a jó öreg tepsis variációt.
Finom és egészséges finomságokat lehet varázsolni, arról meg nem is beszélve, hogy az alapanyagokat összevágva, rétegezés után, már csak magányában el van a sütőben. Addig meg csinálhatunk valami jó dolgot is. :) Pld. egy jó könyvet kezdhetünk el olvasni, vagy bármit csinálhatunk, ami boldoggá tesz. :)
Tehát a tepsis húsokban az a legnagyszerűbb, hogy csak telepakoljuk minden földi jóval, fűszerezzük, és csak betoljuk a sütőbe, és már kész is. Kezdőknek is ajánlom a receptet, hiszen pikk-pakk készen van, és elronthatatlan. :)
Rosé sajtos tepsis csirkemell gluténmentes recept
Hozzávalók:
3 db csirkemellfilé - félbevágva
2 csomag apróra vágott bacon
1 fej fokhagyma – héjastul – gerezdekre szétszedve
1 db vöröshagyma
3 db zöldhagyma – szárával együtt
1 db paprika
4-5 szem koktélparadicsom
1 db nagy golden alma (zöldalma)
Fűszerek:
*hétbors fűszer
*Jamaikai grill fűszer - csirkemellre
*Himalája só – ízlés szerint
kb. 6 db közepes krumpli – karikára vágva
*sült krumpli fűszersó szerecsendióval ízesítéssel
*mediterrán zöldség fűszer
1,5 dl rosé bor
3 kk-nyi kókuszzsír – elosztva ½ kk-nyi ként elosztva a tetejére -
150-200 g reszelt cheddar sajt
6 db tojás a tetejére – tükörtojásnak
sütési idő kb 1 óra
+ 10 perc – 10 perc magas hőfokon rá a sajt és a tojás a végén -
Tálalásnál:
szórjuk meg *cayenne borssal
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Rosé sajtos tepsis csirkemell
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ezt követően, a csirkemelleket vágjuk ketté, sózzuk, majd hétborssal és jamaikai fűszerkeverékkel fűszerezzük. Majd tegyük félre.
Ezután vágjuk fel apró kockára a bacont. Vagy már lehet kapni előre kockára felvágott bacont is, ha ilyet vettünk, ezt a lépést ki is hagyhatjuk. :)
Majd a krumplit pucoljuk és mossuk meg, és vágjuk karikára. Hagyjuk leszáradni. Ezt követően fűszerezzük be sültkrumpli fűszersóval szerecsendió ízesítéssel.
Egy fej fokhagymát szedjünk gerezdekre, de hagyjuk a héjában, nem kell megpucolni. Így finom sült fokhagyma lesz.
A vöröshagymát, zöldhagymát, paprikát, paradicsomot és a golden almát vágjuk karikára.
Ezután, a serpenyőbe hevítsünk fel egy ek kókuszolajat, és pirítsuk meg mindkét oldalát a csirkemellnek, úgymond kapassuk meg. Majd szedjük ki egy tányérra.
Ha elkészültünk, akkor vegyünk elő egy közepes tepsit, és rétegezzük az alapanyagokat, tegyük, az aljára a fele krumplit szórjuk meg baconnal, mehet rá a vöröshagyma, paprika, szórjuk meg mediterrán zöldség fűszerrel, majd rá a csirkemell, majd a zöldhagyma, golden alma, és a héjastul a fokhagyma.
Majd a tepsi oldalába csurgassuk a rosé bort. A tetejére pedig kókuszzsírt osszuk el.
Majd az előmelegített sütőben tegyük be, alufóliával lefedve kb. 1 órára, akkor jó, amikor vajpuha a csirkemell és a krumpli is puha.
Ezután vegyük le az alufóliát és a legmagasabb hőfokon pirítsuk kb. 5 percig, majd vegyük ki a tepsit, szórjuk meg reszelt sajttal, és üssük rá a tetejére a 6 db tojást. Majd tegyük vissza, és szintén a legmagasabb hőfokon kb. 5 perc addig süssük, amíg a tojásokból szép tükörtojás lesz.
Ezután tálaljuk a kedves családunknak ezt a finom, egyszerű és gyors, rosé sajtos tepsis csirkemellet tükörtojással, majd szórjuk meg cayenne borssal és karikára vágott zöldhagymával.
Kedves egészségetekre!
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza