Gazdag, fejedelmi és szívmelengető leves!
Nincs is jobb, mint egy finom, forró levessel átmelegíteni a testet, egy fárasztó nap után. :)
Egy leves, ami igazán és kellőképpen bemelegíti a gyomrot, laktató, kiadós finomság, ennél többet kívánni sem lehet egy levestől.
Egy forró gőzölgő leves, a mindennapokban, igazán jó szolgálatot tesz! Sőt, igazi vendégváró is lehet, ezután már csak egy kényeztető palacsinta vagy gofri finomság kell, és már is szebb a világ. :)
Kezdőknek is ajánlom, mert szinte elronthatatlan recept.
Sajtos tejszínes csirkemell raguleves KETO gluténmentes recept
Hozzávalók:
2 db csirkemell
1 ek kókuszolaj
5 dkg füstölt házi szalonna
Zöldségek:
1 fej kisebb vöröshagyma
2 db zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
1 db nagy sárgarépa
1 db nagy fehérrépa
1 db kis karalábé
½ zellergumó
2 púpos ek tápióka liszt - (keto étrendben 2 g konjac liszttel sűrítünk)
4 db burgonya - (keto étrendnél el kell hagyni)
1 kicsike fej karfiol
kb. 2,5 l- 3 dl víz - annyi, amely épp ellepi
Fűszerek:
1 kk *hétbors durvára darált fűszer itt
2 db marhahúsleves kocka gluténmentesen itt
1 db friss kisebb *chili
1 csipet *kakukkfű
1 db *babérlevél
1 kk *mediterrán fűszer itt
½ kk *Himalája só – ízlés szerint
Leves végén:
250 ml habtejszín
1 ek tápióka liszt - (keto étrendben konjac liszttel sürítünk)
300 g cheddar sajt
Tálaláshoz:
1 db zöldhagyma
petrezselyem
fokhagymás-sajtos pirítós
parmezán sajt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Sajtos tejszínes csirkemell raguleves KETO
elkészítése:
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk fel kockára. A hagymát, a füstölt szalonnát, a paprikát apróra, illetve a paradicsomot is kockára vágjuk fel. Ha mindennel alapanyaggal elkészültünk, tegyük félre.
Ezután a csirkemellet is vágjuk fel kockára.
Majd egy fazékba hevítsük fel a kókuszolajat, dobjuk bele a szalonnát, és pirítsuk. Ezután jöhet bele a kétféle hagyma, pirítsuk tovább, majd a paprika és a paradicsom. Tovább pirítsuk, utána adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet, és pirítsuk, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és dobjuk bele a marhahúsleves kockát, és hagyjuk pirulni, közben kevergessük meg.
Ezt követően adjuk hozzá a felvágott zöldségeket, és pirítsuk tovább még kb. jó 5 percig. Majd öntsük fel vízzel. Ezután ízesítsük a hozzávalóknál lévő fűszerekkel, (só kivételével).
Majd főzzük meg, fedővel félig lefedve a sajtos-tejszínes csirkemell ragulevest.
Amikor készre főtt a leves, a tejszínt keverjük el, tápióka liszttel, adjunk hozzá egy merőkanálnyi forró levest, keverjük el, és öntsük a leveshez, majd szintén keverjük el. Majd szórjuk bele a reszelt sajtot. Hagyjuk rottyani egyet, és már tálalhatjuk is, ezt az isteni finom sajtos-tejszínes csirkemell ragulevest.
Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával, apróra vágott petrezselyemmel és parmezán sajttal.
Kínálhatunk hozzá sajtos-fokhagymást pirítóst, aki szereti: - melyet roppant egyszerű elkészíteni, - melegítsük elő a sütőt a legnagyobb fokozatra. Majd 4 db nagy fokhagymagerezdet egy kk-nyi durvaszemű himalája sóval egy mozsárban törjünk össze, és adjunk hozzá egy kis olívaolajat.
Amikor már jó pépes a massza, akkor kenjük meg a bagett kenyereket - gluténmentesen itt vag itt, - és szórjuk meg reszelt sajttal, lehet cheddar, vagy parmezán sajt is, majd tegyük a forró sütőben, és kb. 5 perc alatt készre sül.
Kedves egészségetekre. :)
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza