Ropogós és ízes: Keleties fasírt, krémes krumplipürével
2019. február 10. írta: Klarissza24

Ropogós és ízes: Keleties fasírt, krémes krumplipürével

Amikor táncot járnak az ízlelőbimbóid. :)

Egyszerű és nagyon finom!

 



Ha egy kis változatosságra vágysz, fűszerezéssel mindig feldobhatod még az egyszerű fasírtot is. :) A fasírt remek étel, hiszen egyszerű elkészíteni, finom, és tápláló. Gyerekkoromba is a kedvencem a fasírt-krumplipürével volt, hiszen a magyar konyha egyik legkedveltebb feltétje szerintem mindig is a fasírt volt, és nincs is olyan ember, aki legalább egyszer ne kóstolta volna. De persze lehet főzelék mellé, szendvicsbe, saláta mellé kínálni, sőt ha piknikezünk, hidegtálra, vendégvárónak is kiváló.


Ráadásul, ha van egy jó alaprecept, többféleképpen variálható. Ezért szeretem én is, nagyon sokféleképpen szoktam elkészíteni, most egy újabb receptemet hoztam el, mely egy kicsit keleties hangulatot nyújt az ízlelőbimbóinknak, és arról nem beszélve, hogy még gluténmentes is. :) Próbáljátok ki, nagyon finom, kezdők is bátran hozzáfoghatnak, hiszen egyszerű elkészíteni.


Keleties fasírt, krémes krumplipürével gluténmentes recept
Hozzávalók:

½ kg darált lapocka vagy tarja
1 csomag petrezselyem – apróra vágva
1 db vöröshagyma
2 szál zöldhagyma szárával együtt
3 gerezd fokhagyma
Fűszerek:
5 kk *schawarma keleties fűszerkeverék
1 kk *hétbors fűszer itt
2 kk *BBQ szósz itt vagy itt és itt
2 tojás - felverve/elkeverve
1 nyomásnyi *sriracha szósz itt - ha gyerekek is eszenek belőle, ezt hagyjuk ki 
*Himalája só - ízlés szerint, ha szükséges
Krémes krumplipüré
1 kg krumpli
1 db marhahúsleves kocka
1 dl tejszín – ízlés szerint
½ ek vaj – ízlés szerint
1 dl tej – ízlés szerint - (én mindig 3,5%-os tejet szoktam használni)
½ kk *Himalája só – ízlés szerint
Sütéshez:
kókuszzsír
4 maréknyi corn flakes itt – zacskóba téve összetörve egy kicsit

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Keleties fasírt krémes krumplipürével
elkészítése:

A hagymákat vágjuk fel apróra és egy kk-nyi kókuszzsíron dinszteljük meg, majd tegyük félre és hagyjuk kihűlni. Ilyen módszerrel, ha így adjuk hozzá a hagymaféléket, tehát dinsztelve, akkor nem bántja a hagyma és a fokhagyma a gyomrunkat. A gyerekek is, szívesebben megeszik így a fasírtot. :)

Most készítsük el a fasírtot: Egy tálba tegyük bele a darált húst, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, majd a dinsztelt hagymákat is adjuk hozzá, és jól keverjük össze kézzel.


Ha készen vagyunk, tegyük be a hűtőbe egy félórára, hogy összeérjenek az ízek, de lehet egy éjszakán keresztül is, ha épp másnapra tervezzük a fasírt elkészítését. :) Minél többet áll, annál finomabb lesz.

Ezt követően, pucoljuk meg a krumplit, vágjuk kockára és tegyük fel főzni, egy marhahúsleves kocka kíséretében.


Corn flakes tegyük egy zacskóba, és nyomjuk össze/törjük össze a kezünkkel, olyan szép rusztikus szemcsés legyen, ha készen vagyunk, töltsük ki egy tányérba.

Ha fő a krumpli, akkor kezdhetjük a keleties fasírt kisütését. A húsos masszából göngörgessük golyókat, nyomkodjuk le a tetejét, majd szórjuk meg mindkét oldalát corn flakes-el. Ezt követően, egy serpenyőbe forrósítsunk fel kókuszzsírt, és süssük aranybarnára a fasírtot.


Közben a megfőtt krumplit szűrjük le, hagyjunk egy kis főzővizet a krumplin, kb. 1-3 ek-nyit, adjuk hozzá a vajat, majd a tejszínt és a meleg tejet, keverjük össze egy robotgép segítségével, ízlés szerint sózzuk.


Petrezselyemmel díszítve, kínálhatjuk kedves családunknak. Ha szeretjük, lehet hozzá kovászos, vagy csemege uborkát is kínálni a családnak.



Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása