Amivel csak szeretnéd: Burgonyapalacsinta finom ízekkel
2019. március 18. írta: Klarissza24

Amivel csak szeretnéd: Burgonyapalacsinta finom ízekkel

Azok a régi jó dolgok, finom ízekkel!


Egyszerű és nagyon finom.

Akár reggelire, vacsira bármikor jól jön, de akár ha rohanó félben vagyunk, és nincs időnk komplett ebédet készíteni, tuti ez is meg teszi, hiszen laktató és isteni finom. A Nagyim is sokszor készítette, és megkentük tejföllel, jaj de finom is volt gyerekkorunkban. :) Anyukám mesélte, hogy gyerekkorában úgy is ették, hogy megcukrzoták a tejfölt, vagy a tejfölre finom házi szilvalekvárt tettek. :)
Most egy kicsit, én is felturbóztam, finom ízekkel, sós változatban, isteni lett. :)


Amúgy nekem bármikor jöhet, mi nagyon szeretjük. És az a jó benne, hogy bármit, amit épp találunk a hűtőben, azzal megkoronázhatjuk, ezt az egyszerű finomságot. Bárhogyan is, éhes tuti nem maradsz. :) Süthetjük palacsintaként illetve Amerikai palacsinta formájúra is. Kezdőknek is ajánlom.



Sonkás-kolbászos burgonyapalacsinta zöldhagymával gluténmentes recept
Hozzávalók:
(ebből 4 db közepes palacsinta vagy 8 db Amerikai palacsinta alakú lesz)
200 g héjában főtt krumpli, ez 3 db közepes burgonya
2 ek rizsliszt
3 ek Schär gluténmentes liszt itt és itt vagy Alfa-Mix gluténmentes liszt itt
1 csapot kk *Himalája só
1 db tojás
2 gerezd nagy fokhagyma, átnyomva vagy reszelve
200 ml szobahőmérsékletű tej
2 csipet *édes-erős steak bors
Feltét: bármi lehet
sonka
cheddar sajt
száraz kolbász
petrezselyem
zöldhagyma, szárával együtt vagy snidling
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet, vagy bármilyen sima lisztet, ugyanannyi anyaghányadban)

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 

Sonkás-kolbászos burgonyapalacsinta zöldhagymával
elkészítése:
A krumplit főzzük meg héjában, egy kk-nyi sóval, majd öblítsük le hideg vízzel, és pucoljuk meg.

Ha kész, mérjük le, 200 g-nyi főtt burgonya szükséges, majd egy krumplinyomóval nyomjuk át, vagy ha nincs, törjük össze akár egy villával, apróra.


Adjuk hozzá a lisztet, tojást, sót, a reszelt fokhagymát, édes-erős steak bors, majd egy robotgép segítségével, keverjük el, úgy hogy közben adagoljuk hozzá a tejet. Egy sűrű masszát kapunk.


Ezután kenjük ki kókuszolajjal és egy ecset segítségével a serpenyőt, majd ha forró, akkor süssük ki a palacsintákat.



Kezdők, akár amerikai palacsinta alakúra is készíthetik, így könnyebb nekik megfordítani. :)



Majd vágjuk fel a sonkát apró kockára, a petrezselymet nagyon apróra, a zöldhagymát vékony karikára, kolbászt is apró kockára. A sajtot reszeljük le.


Majd amikor a serpenyőbe belemerjük a palacsintát, akkor a tetejét szórjuk meg, gépsonkával, petrezselyemmel, zöldhagymával. Ha megsült az alja, fordítsuk át, így az lesz legalul, amelyiket megszórtuk minden finomsággal. Majd ezt is süssük meg, de ennek már nem kell oly sok idő.


Ezután borítsuk ki egy tányérra, és szórjuk, meg amíg meleg reszelt sajttal.


Aztán folytassuk a feltét váltakozását, kolbász, petrezselyem, zöldhagyma, majd ha megsült, reszelt sajt, vagy bármivel feldobhatjuk a palacsintánkat, amit találunk otthon a hűtőben. :)


Tejföllel megkenve, máris falatozhatjuk ezt az egyszerű, de annál finomabb burgonyapalacsintát.

 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza


 

 

süti beállítások módosítása