Hagyományos fogás Mexikóból, úgy ahogyan mi szeretjük! :)
Egyszerű, gyors és könnyen elkészíthető!
Melegen a sütőből kivéve, kettévágva, ilyen finom lágy, nagyon sajtos az enchilada
Megint hoztam egy finom gyors kaját, mely otthon is elkészíthető, egészséges, és nagyon finom, csupa finom hozzávalókkal. Sőt akár, egy gyors vendégvárónak is kiváló, ha a barátok jönnek. :)
A mexikói ételeknek az egész világon nagy rajongótábora van, nálunk is egyre elterjedtebb. És az a szép benne, hogy végtelenségig variálható. :) Úgy ahogy Te szeretnéd. Most egy lightosabb változat ez, nem nagyon csípős, így bármikor elkészíthető, ebédre, vacsira vagy bármikorra, amikor megéhezünk. :)
Kezdőknek is ajánlom, mert gyorsan elkészülő 30 perces laktató finomság.
Mexikói csirkés-sajtos enchilada jalapenoval gluténmentes recept
Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé felkockázva
100g bacon kockára vágva
2 ek kókuszolaj
Fűszerek:
*Himalája só
*Édes-erős steak bors
*Amerikai steak fűszer
*Cayenne bors egy nagy csipet
Mascarpone sajtkrém:
400 g mascarpone - szobahőmérsékletű
150 g cheddar sajt reszelve
2 db jalapeno paprika nagyon apróra vágva – (ha gyerekek is esznek belőle, vágjuk ki az erejét és a magját, így nem lesz csípős), amúgy nem lesz nagyon csípős, ha benne hagyjuk felnőtteknek sem, csak olyan pikáns.
Medve natúr ömlesztett krémsajt fele (hengeres)
1 db zöldhagyma karikára vágva
További hozzávalók:
1 zacskó Wraps tortilla nem gluténmentesen itt - gluténmentesen Schär Wraps tortilla itt
100-150 g cheddar sajt reszelve
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Mexikói csirkés-sajtos enchilada jalapenoval
elkészítése:
A csirkemellet kockára vágjuk, egy kevés kókuszolajon megpirítjuk, puhára főzzük, közben a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítjük. Ha kész, kiszedjük egy tányérra.
Ezt követően a kockára vágott bacont megpirítjuk, majd ezt is a megfőtt csirkére tesszük.
Egy tálba összekeverjük a mascarponét, a reszelt cheddar sajtot. Az apróra vágott jalapeno paprikát, és a natúr krémsajt felét. Majd összekeverjük.
Ezután adjuk hozzá, a megpirított csirke és a kisült bacont, vágjunk fel karikára egy zöldhagymát szárával együtt, és keverjük össze az egészet a mascarpone-sajtkrémmel.
Majd a csirkés-baconös mascarpone sajtkrémmel töltsük meg a tortilla lapokat, tekerjük fel, úgy hogy a széleit behajtjuk. Tegyük egy tepsibe.
Ezután reszeljük le a cheddar sajtot, szórjuk meg a tetejét, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, addig, amíg ráolvad a sajt.
Ha készen van, kínálhatjuk kedves családunknak. Tálalásnál, tejfölt tehetünk a tetejére és aki csípősen szereti, friss jalapeno paprikát karikára vágva diszítheti.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza