Nem mindennapi finomság: Görög húsos-sajtos melegszendvics
2019. június 05. írta: Klarissza24

Nem mindennapi finomság: Görög húsos-sajtos melegszendvics

Az esti gyors, melyet mindenki szeret!

 


Igazán Görögországban érezhetjük egy pillanatra magunkat. :) 

 



Finom és laktató, egy egész család jó lakik vele. Pikk-pakk összedobható, és annyira, de annyira fincsike. :) De akár reggelire, ebédre, vagy kerti parti alkalmával is elkészíthető, igazi vendégváró finomság. :)
Kezdőknek is ajánlom, mert ezzel a finomsággal, 30 perc alatt, igazán elbűvölik a vendégeiket, családtagjaikat.


Görög húsos-sajtos melegszendvics gluténmentes recept
Hozzávalók:

500 g darált pulykahús
kb 50-100 g apróra vágott bacon szalonna
2 db zöldhagyma vagy 1 db vöröshagyma
½ zöld kaliforniai paprika
½ piros kaliforniai paprika
½ sárga kaliforniai paprika
1 db jalapeno paprika - kimagozva
2 db nagyobb koktélparadicsom: piros - sárga
Fűszerek:
1 kk *ötbors durvára darált fűszer itt
1 kk *mediterrán fűszerkeverék itt
¼ kk *cayenne bors
Sózni nem kell! - mivel az olívabogyó, fetasajt, ill. a bacon is sós!
További hozzávalók:
olívabogyó
kb 50 g feta sajt
kb 100 g cheddar sajt
4-5 db mini baguette zsemlék (legjobb ha másnaposak a bagettek) - gluténmentesen itt
kb 15-20 db közepes mentalevélke - apróra vágva
3 ek kókuszolaj

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 


Görög húsos-sajtos melegszendvics
elkészítése:
A bacont vágjuk kockára, vagy ha eleve kockára vágott bacont veszünk, akkor ezzel nincs teendőnk.

A paprikákat vágjuk fel apró kockára, a paradicsomot negyedbe.


Majd egy serpenyőbe hevítsük fel a kókuszolajat, tegyük, bele a bacont pirítsuk, majd jöhet bele a hagyma, zöldpaprika és a paradicsom, pirítsuk tovább egy kicsit, pár pillanat az egész, nem célunk itt, hogy most teljesen megdinszteljük.



Mehet hozzá a pulyka darált hús, fakanállal szedjük/vagdossuk, kevergessük szét a darált húst. Majd fűszerezzük borssal, mediterrán fűszerkeverékkel és cayenne borssal, magas hőfokon, pirítsuk meg, főzzük készre. Hamar készen van.
A lényeg, hogy a húsnak a leve elfőjön, akkor már készen is van. Kapcsoljuk le a hőt, és tegyük félre.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Ezt követően reszeljük le a cheddar sajtot, vágjuk apró kockára az olívabogyót és a feta sajtot.



Majd vágjuk félbe a mini baguette zsemléket, és a közepéből vágjuk ki a kezünkkel a belsejét, olyan kis aranyos csónakok lesznek, ebbe a mélyedésbe és köré, helyezzük bele a pulyka darált húsos keveréket. Majd jöhet a tetejére az olívabogyó darabkák, majd a cheddar sajt és a feta sajt darabkák.

Tegyük az előmelegített sütőbe és kb 10 percig süssük, akkor jó, amikor szépen ráolvad a sajt.


Amíg sül a görög-húsos melegszendvics, addig vágjuk apróra a mentalevélkéket.
Ha elkészült a melegszendvics, szórjuk meg mentalevelekkel, és már falatozhatjuk ezt az isteni finom és egyszerű melegszendvicset.


Kiváló vacsira, de akár reggelire és ebédre is. Sőt kerti parti alkalmával, a kerti grillen is elkészíthetjük. Sőt imádnivaló és gyors vendégváró is lehet. Hiszen a melegszendvicset mindenki imádja. :)

 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása