Szénhidrátcsökkentett gluténmentes túrótorta KETO
2020. január 26. írta: Klarissza24

Szénhidrátcsökkentett gluténmentes túrótorta KETO

Ízek, aromák egészségesen!

 

Rád tört az édesség utáni vágy? de nem szeretnéd megszegni a diétádat?

 




Akkor csillapítsd ezzel a finom nasival, és készítsd el ezt a finom szénhidrátcsökkentett gluténmentes gyümölcsös túrótortát. Egy üdítő desszert az év bármely szakában. Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan, mellyel tuti sikert aratsz a barátnők körében. Cukorbetegek, diétázók, fogyókúrázok vagy Keto diétát követőeknek is ajánlom, nagy-nagy szeretettel.



Szénhidrátcsökkentett gluténmentes túrótorta KETO
Hozzávalók:

750 g túró
1 ek púpos tejföl - (magyar vagy görög vagy házi tejfölt használok, azok jó sűrűek)
4 púpos ek bambuszrost liszt
1 cs sütőpor
2 csipet *Himalája só
1 kupaknyi vanília aroma
1 db citrom reszelt héja
3 ek eritrit édesítőszer
6 db tojás
1 ek vaj (szobahőmérsékletű)
Vaníliakrém:
1 csomag „Haas” vaníliapuding - gluténmentes (keto étrendbe nem ajánlott, helyette a házi keto vaníliapudingot készítsd el, recept itt
500 ml tej (keto étrendnél mandula tejet használj)
4 ek eritrit édesítőszer
Gyümölcsös feltét:
nektarin vagy bármilyan gyümölcs  - télen fagyasztott gyümölcs megfelelő hozzá, meglocsolva egy kis lime levével (bogyós gyümölccsel (málna, eper, ribizli, szeder, áfonya a KETO diétába is beilleszthető)

(Aki nem gluténérzékeny vagy nem szeretné elkészíteni szénhidrátmentesen, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet, vagy bármilyen sima lisztet, ugyanannyi anyaghányadban a bambuszrost helyett, édesítőszer helyett pedig cukrot is használhatunk)


A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek





Szénhidrátcsökkentett gluténmentes túrótorta KETO 
elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A bambuszrostot mérjük ki, keverjük hozzá egy csipetnyi sót, sütőport, és szitáljuk át.

A tojásokat szedjük ketté, egy csipet sóval verjük habbá a fehérjét.



Majd a vajat az édesítőszerrel kikeverjük, majd egyenként adagoljuk hozzá a tojássárgáját.
Megjegyzés: Ha édesítőt használunk, ne ijedjünk meg, nem olyan állaga lesz, mint amint megszoktunk:  (tojás-cukor keveréke), a lényeg jól keverjük el.

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a vanília aromát, a citrom reszelt héját, keverjük el, majd adagoljuk hozzá a bambuszrost keveréket, és keverjük el. Majd morzsoljuk bele a túrót, és egy fakanál segítségével forgassuk össze.



Ezt követően egy nagyobb gyümölcstorta formát vajazzunk ki, majd ½ ek bambuszrostliszttel szórjuk körbe, és öntsük a túrós piskóta masszát a formába. Tepsibe (közepes) is lehet sütni, akkor tegyünk bele sütőpapírt, és úgy öntsük a masszát a tepsibe, de persze azt is ki lehet vajazni és lisztezni, ha nincs sütőpapírunk otthon.

Ezután tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig. Akkor jó, amikor aranybarna a teteje.



Amíg sül a túrótorta a gyümölcstortához, addig készítsük el a vanília pudingot:
Egy kis tejjel keverjük el a pudingport csomómentesre, majd adjuk hozzá a többi tejet és főzzük sűrűre. Ha kész ízesíthetjük eternittel, vagy cukorral.



A gyümölcs bármi lehet, nyáron, szezon idején természetesen friss gyümölccsel, télen fagyasztott gyümölccsel, de akár gyümölcsbefőttel is isteni finom. De akár csak vaníliapudinggal meglocsolva, egy kis tejszínhabbal is tökéletes választás.



A bambusz jótékony hatásai:

A bambusz levél flavonoidjai tisztítják az ereket és a vért a káros lerakódástól. A bambusz jótékony hatással van a szív-és érrendszerre, védi az agyat, csökkentik a koleszterint, továbbá javítja a mikrokeringést és az agyi vérkeringést is. Méregtelenítő, gyulladáscsökkentő hatása van, és vitaminjainak köszönhetően erősíti az immunrendszert is. A bambuszrost nem szívódik fel az emésztés során, ezért kiválóan beilleszthető a paleolit étrend mellett a cukorbetegek és a fogyókúrázók étrendjébe is.

Jótékony hatása az idegrendszeren is érződik. Megszünteti a szorongást, csökkenti a fáradtságot, erősíti a memóriát és a nyugodt alvásban is segít. Részt vesz az anyagcserében és azonnal távozik a testből, így biztonsággal fogyasztható, nincs káros hatása!



Speciális ételek összetevőjeként olyan feladatokat lát el, amelyek az emberi testet igyekeznek a legjobb formában tartani. A bambuszrost duzzasztóképessége miatt vizet szív magába, ezért a tészták készítésénél térfogatnövelő hatású; állagukat lággyá, omlóssá varázsolja. A húsok sütése közben kevesebb zsír felszívódását teszi lehetővé. Nem csak lazítja és javítja az aprósütemények és péksütemények textúráját és ízét, hanem az eltarthatósági idejét is meghosszabbítja. Alkalmazásával az elkészült ételek szeletelése is könnyebbé válik, a pékáruk kérge pedig kifogástalan minőségűvé. A nap bármely szakaszának étkezésébe illeszthető: legyen szó főzelékek sűrítéséről, vagy kakaós csiga sütéséről.

A bambuszrost használata kényelmes módja annak, hogy hogyan pótoljuk vagy egészítsük ki a napi rostszükségletünket. További információt itt és itt olvashattok.


 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza



 

süti beállítások módosítása