Baconös-sajtos spárga batyu leveles tésztából
2020. május 28. írta: Klarissza24

Baconös-sajtos spárga batyu leveles tésztából

Expressz finomság!

Könnyebb már nem is lehetne. :)

A réteges ropogósságával és a sajtos baconos pikáns ízével, elvarázsol mindenkit.


Ropogós, sajtos és pikáns. Ebédre vagy vacsira, de reggelire is kiváló, de amikor csak szeretnéd, mindig jól jön. Jó, ha van a hűtőben, legalább egy csomag leveles tészta, és ha kettő, akkor még jobb. :) amiből expressz gyorsasággal varázsolhatunk finomságokat. Ha ezt elkészíted, sose fogsz pékségbe járni süteményért. Tényleg csak a fantázia szab határt a finomságok elkészítésében.

Nálunk pikk-pakk elkapkodták a tányérról. Igazi, gyors vendégváró sütemény is lehet, ha kopogtatnak az ajtódon. :) 
Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan. 


 

Baconös-sajtos spárga batyu leveles tésztából gluténmentes
Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta gluténmentesen itt
1 csomag szeletelt húsos bacon
2 csomag szarvasi mozzarella
1 csomag spárga
egy csipet édes-erős steak bors
egy csipet chili pehely
1 tojás – felverve
Szóráshoz:
vegyes szezámmag keverék

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 


Baconös-sajtos spárga batyu leveles tésztából
elkészítése:

*Spárga tisztítása: Vegyük két kezünk közé egy spárga szálat, úgy, hogy egyik kezünkkel középtájt a mutató és hüvelykujjunk közé csippentjük, a másik kezünk két ujjával pedig fogjuk meg a tönkjét. Hajlítsuk egészen addig, amíg ketté nem törik. Utána igazítsuk a többi spárgához és késsel vágjuk le a többi spárga szára is. De ha nincs kedved így bíbelődni, akkor a végétől 2 cm-t vágj le, kb. ennyi szokott lenni, ami felesleges a zöldségből. 


Egy fazékban forraljunk vizet, tegyünk bele ½ kk-nyi sót és egy ½ kk-nyi szódabikarbónát, így szép zöld színe marad a zöldségeknek. :)



Ha felforrt a víz, egy szűrőbe tegyük bele a spárgát és tegyük bele a forrásban lévő vízbe, majd blansírozzuk (Ha köretnek készítjük: 5-6 percig, ha nagyon zsenge, de ha nem akkor kell neki 6-8 perc) viszont, most sütőben is sülnek így csak fele ideig blansírozzuk. Ha kész, ezt követően vegyük ki és öblítsük le hideg vízzel, vagy tegyük jeges vízbe a spárgát. Szárítsuk le egy papírtörlővel.

A leveles tésztát hajtogassuk ki, vágjuk fel 6 egyforma részre, négyzetekre.



Majd a szeletelt bacont vágjuk fel háromba, és helyezzük el a tésztalapokon, én egy tésztalapra 4 bacon szeletet tettem.

Ezután szeleteljük fel a mozzarella sajtot, majd (én egy konyhai ollóval) kisebb darabokra vágtam, és elrendeztem a tésztalapokon. Ezt követően, rá a spárga, szórjuk meg édes-erős steak borssal, és chili pehellyel.


Utána a tészta egyik csücskét hajtogassuk be, majd a másik csücskét rá a tésztára. Kenjük le felvert tojással, szórjuk meg szezámmag keverékkel, és tegyük az előmelegített sütőbe 180 fokon 20-25 percre. Nekem a hagyományos gázsütőmön 25 perc kellett. Szép arany barnának kell lennie.


Kedves egészségetekre!

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása