A piros csábítása!
Garantált a siker vele. :)
Eperből sosem elég! És ha még társul hozzá pihe-puha sütemény, na, az a kihagyhatatlan, csábító finomság, melyről lemondani nagyon nehéz. :)
Az eper egy C-vitaminban gazdag, alacsony cukortartalmú gyümölcs, melynek vértisztító és méregtelenítő hatása jelentős, kitűnő vas-, kalcium- és magnéziumforrás. És ha egy finom desszertet szeretnél ebéd után, vagy a délutáni kávé, tea mellé, érdemes elkészíteni.
Ha többet szeretnél megtudni erről a csábító finomságról, az alábbi oldalon olvashatsz róla, mit és miért érdemes:
Ki ne hagyd, mert megéri: Ezért egyél sok epret! 15+1 további titkos recepttel
És akkor most. jöjjön egy újabb. finom süti receptem:
Epres süti gluténmentes recept
Hozzávalók: (kis tepsi 19*26 cm)
6 ek púpos rizsdara
½ mk csomag sütőpor
egy csipet *Himalája só
5 ek cukor
6 db tojás
250 g túró
3 púpos ek 20%-os tejföl
1 db citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
500 g friss eper vagy szezonon kívül fagyasztott
*Katt a képre, ha nagyméretben megszeretnéd nézni:
(aki nem gluténérzékeny, az használhat búzadarát is, ugyanannyi anyaghányadban)
Epres süti elkészítése:
Mossuk meg az epret egy szűrőben a csumájával együtt. Majd hagyjuk lecsepegtetni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tojásokat válasszuk szét, majd egy csipet sóval verjük habbá a fehérjét, tegyük félre.
Egy tálba tegyük bele a rizsdarát, sütőport, cukrot, tojássárgáját, morzsoljuk bele a túrót, adjuk hozzá a tejfölt, reszeljük bele a citrom héját és adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Ezután keverjük össze.
Majd ezt követően, keverjük hozzá a tojásfehérjét, egy fakanál segítségével.
Ha elkészültünk, öntsük egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe, egyengessük el, majd egy kicsit ütögessük meg a tepsit, a konyhaasztalhoz, így szépen elrendeződik a massza.
Majd vágjuk le az eper csumáját, és félbe, és rakosgassuk sorba – sorba a sütemény tetejére. Ezután szórjuk meg az eper tetejét kristálycukorral.
Ha elkészültünk, akkor tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-45 percig süssük. Nekem a hagyományos gázsütőmön 40 perc kellett. Akkor jó, amikor szép aranybarna a teteje.
Hagyjuk a tepsiben kihűlni, tálaláskor felszeletelve, porcukorral meghintve kínálhatjuk családunknak.
Kedves egészségetekre. :)
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza