Sokoldalú, isteni finom, így még biztosan nem kóstoltad!
Akár magában vagy mártogatósnak is kiváló!
Sőt viheted magaddal, akár megéhezel útközben, vagy a munkában is jól jön, ha kell gyorsan egy kis harapnivaló.
Egy bevált recept, mely mindig jól jön, gyorsan elkészíthető, ami nem a legutolsó szempont a mai rohanó világban.
Kezdőknek is ajánlom, még ha ritkán szoktak sütni is, mert könnyű elkészíteni. Arról nem is beszélve, hogy a keto, ketogén étrendbe beilleszthető és gluténmentes is. Ezt készítettem karácsonykor is, tehát vendégvárónak, ünnepekre is megfelelő.
Sajtos keksz ropogós KETO és gluténmentes
Hozzávalók:
(kis adag, ha többet szeretnénk, duplázzuk meg az adagot)
100 g mozzarella
50 g mascarpone
Majd hozzáad:
50 g mandulaliszt
egy csipet Himalája só
steak bors ízlés szerint
Tetejére:
kb. 50 g kemény sajt – reszelve (trappista,gouda stb.)
Sajtos keksz ropogós KETO
elkészítése:
A kemény sajtot reszeljük le, majd tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt.
A mozzarellát és a krémsajtot olvasszuk fel a mikróban egy perc alatt. Keverjük össze, adjuk hozzá a mandulalisztet, himalája sót, steak bors összekever. Majd két sütőpapír között kinyújtjuk. Leszedjük a felső sütőpapírt, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Ezután tegyük a 170 fokos sütőbe és süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni és utána felvághatjuk. Én egy konyhai ollót szoktam használni, gyorsan megvan és szépen vágható.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza