Sajtos keksz ropogós KETO
2021. március 12. írta: Klarissza24

Sajtos keksz ropogós KETO

Sokoldalú, isteni finom, így még biztosan nem kóstoltad!


Akár magában vagy mártogatósnak is kiváló!


Sőt viheted magaddal, akár megéhezel útközben, vagy a munkában is jól jön, ha kell gyorsan egy kis harapnivaló.

sajtos_keksz_ropogos_keto_es_glutenmentes2.jpg

Egy bevált recept, mely mindig jól jön, gyorsan elkészíthető, ami nem a legutolsó szempont a mai rohanó világban.
Kezdőknek is ajánlom, még ha ritkán szoktak sütni is, mert könnyű elkészíteni. Arról nem is beszélve, hogy a keto, ketogén étrendbe beilleszthető és gluténmentes is. Ezt készítettem karácsonykor is, tehát vendégvárónak, ünnepekre is megfelelő. 

 

sajtos_keksz_ropogos_keto_es_glutenmentes.jpg


Sajtos keksz ropogós KETO és gluténmentes
Hozzávalók:
(kis adag, ha többet szeretnénk, duplázzuk meg az adagot)
100 g mozzarella
  50 g mascarpone
Majd hozzáad:
  50 g mandulaliszt
egy csipet Himalája só
steak bors ízlés szerint
Tetejére:
kb. 50 g kemény sajt – reszelve (trappista,gouda stb.)

sajtos_keksz_ropogos_keto_es_glutenmentes1.jpg


Sajtos keksz ropogós KETO
elkészítése:

A kemény sajtot reszeljük le, majd tegyük félre.

Melegítsük elő a sütőt.

A mozzarellát és a krémsajtot olvasszuk fel a mikróban egy perc alatt. Keverjük össze, adjuk hozzá a mandulalisztet, himalája sót, steak bors összekever. Majd két sütőpapír között kinyújtjuk. Leszedjük a felső sütőpapírt, majd megszórjuk reszelt sajttal.

sajtos_keksz_ropogos_keto_es_glutenmentes3.jpg
Ezután tegyük a 170 fokos sütőbe és süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni és utána felvághatjuk. Én egy konyhai ollót szoktam használni, gyorsan megvan és szépen vágható.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása