Valaki szereti, valaki nem!... :)
Ez egy olyan étel, mint a spenót vagy sóska, azok is megosztóak, valaki imádja, valaki szó szerint rüheli... :)
Maradjuk annyiban, hogy én imádom, azóta amióta ketozok, azóta még jobban szeretem. Aki hozzám csatlakozik, annak itt a keto gluténmentes tökfőzelék receptem. Kedves egészségetekre. :)
Kapros tökfőzelék sült virslivel KETO gluténmentes
Hozzávalók:
1 kg friss reszelt tök
1 csomag friss kapor
700 ml mandulatej
4 púpos ek 20% magyar tejföl
1 ek kókuszzsír
2 kisebb vöröshagyma
2 db marhahúsleves kocka (gluténmentes)
1 csipet Himalája só
1 ek mascarpone
2 g konjac liszt
6 kk-nyi citrom leve (ízlés szerint, lehet több és kevesebb is)
Kapros tökfőzelék sült virslivel KETO
elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kókuszzsíron megdinszteljük, hozzáadom az apróra vágott kaprot. Majd hozzáadjuk a tököt. Közben a konjac lisztet elkeverem leveskockával, melyet lereszeltem és a sóval, majd felönt és jól elkever hideg mandulatejjel és hozzáöntjük a tökhöz. (Csak gyorsan keverjük el, és már adjuk is hozzá a tökhöz, ne sokat kevergessük, mert hamar sűrűsödik.) majd a maradék tejet is.
Amikor majdnem megfőtt a tök, akkor a levéből kiveszünk és elkeverjük a tejföl és mascarponéval, tehát hőkiegyenlítést végzünk. Majd hozzáadjuk a tökhöz, és készre főzzük. Ha szükséges sózzuk. Ízesítsük citrom levével.
Ínycsiklandozó sült virslivel vagy kolbásszal kínáljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza