Kencefice finomság bármikorra
A napszak bármelyikében tudnám enni, annyira, de annyira szeretem.
Nemcsak Ketosoknak szólnak a mostani receptjeim, hanem bárkinek, akik szeretnének ötleteket kapni a konyhába, akár gluténmentes, akár mediterrán, akár egyéb finomságok tekintetében is.
Bár én nem elvetemült ketos vagyok, tehát ilyen nyers húsokat nem eszek, inkább a Basic ketot folytatom, így néha napján megengedem magamnak, a (sárga és piros kaliforniai paprikát), hiszen nem használok belőle oly sokat) illetve a (80%-al csökkentett szénhidrát kenyeret) - (Spar, Tescoba) lehet kapni, melyből, max. napi 4 szeletet lehet enni. Ennyi belefér a szénhidrátmennyiségembe. :) Szóval készítettem egy kis avokádókrémet, egy kicsit másképpen. Isteni finom, érdemes elkészíteni.
Avokádókrém KETO
Hozzávalók:
2 avokádó (akkor érett az avokádó, ha a tetejét picit megnyomjuk és puha, egyéb esetben nem, de úgy tudjuk meggyorsítani az érést, hogy újságpapírral betekerjük, és a konyhapulton hagyjuk)
Fűszerek ízlés szerint:
szecsuani bors
Himalája só
egy csipet chili pehely
1-2 gerezd fokhagyma – átnyomva
1 zöldhagyma apróra vágva
kaliforniai paprika (piros-zöld-sárga)
5-5 szem sárga/piros koktél paradicsom
kb. ½ citrom leve
A hozzávalóknál lévő fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Avokádókrém KETO
elkészítése:
Az avokádót megpucoljuk, villával összetörjük, meglocsoljuk citrom levével, ízt is ad, és szép zöld marad a színe. A kaliforniai paprikát vágjuk apró kis kockára (az avokádó mennyiségéhez viszonyítva tegyük bele. (Hiszen lehet több avokádót is venni, akkor több ízesítés szükséges, én egy-egy cikkelyt vágtam le belőle.)
Koktél paradicsomot félbe vágtam, zöldhagymát szárával együtt tettem bele, felvágva, és az is mehet bele, az átnyomott fokhagymával együtt. Egy kis bors, só, chili pehely, kóstolgassuk. Ha kell tegyünk még bele.
80% szénhidrátcsökkentett pirítósra kenjük és befalatozzuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza