Imádnivaló gyümölcs torta
Amikor nagyon kellene valami fincsi, ez jól jön.
Elvarázsol sőt az ízlelőbimbóid is táncot járnak. :)
Epres túrós piskóta KETO
Hozzávalók:
2 tojás
2 ek eritrit
2 ek mandulaliszt
¼ kk sütőpor
1 csipet Himalája só
Epres túrókrém:
250 g zsíros túró (zsíros és nem light!)
125g mascarpone szobahőmérsékletű - (ez 250 g mascarpone fele)
4 ek eritrit
1 citrom reszelt héja
100 ml 30% habtejszín (zacskós)
2 lap zselatin - (4 ek víz beletesszük, majd felmelegít, hagyjuk egy kicsit hűlni majd a túrókrémhez keverjük egy robotgép segítségével)
½ kg eper félbevágva vagy fagyasztott, de bármilyen bogyós gyümölccsel kiváló
Epres túrós piskóta KETO
elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval felver egy robotgép segítségével. Majd a tojássárgáját az eritrittel kikeverjük, szép halványsárga színének kell lennie.
Majd a tojásos masszához hozzáadjuk a fele tojáshabot, elkeverjük egy fakanállal vagy szilikonlapáttal, itt nem kell még gyengéden bánni vele, a lényeg lazuljon a tojásos keverék. Ezután adjuk hozzá az átszitált sütőporos mandulalisztet, majd keverjük bele.
Ezt követően, adjuk hozzá a többi tojásfehérjét, ezt már gyengéden, óvatosan kevergessük hozzá, hogy maradjon levegős a massza.
Majd egy sütőpapíros kis tortaformába (18 cm) töltjük a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 18-20 percig süssük. Tűpróbát is lehet végezni. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Majd keverjük el az epres túrókrém hozzávalóit, és tegyük a torta tetejére. Vágjuk félbe az eperszemeket és díszítsük a tetejét, vagy bármilyen bogyós gyümölccsel (áfonya, málna, ribizli, szeder) is megszórhatjuk, szezonon kívül fagyasztott gyümölcs is kiváló.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza