Sose mond, hogy sose
Én nem tudnék választani…
Egy szinten van a húsos fasírttal, nem tudnék választani, mert annyira finom.
Amikor szeretnél egy kis húsmentes napot, akkor ezt készítsd el. Amikor besokallok a hústól, ezt a keto finomságot is el szoktam készíteni magamnak.
Padlizsán fasírt keto gluténmentes
Hozzávalók:
1 db padlizsán kockára vágva
kókuszolaj
Himalája só
ötbors durvára darált fűszer
30 dkg gomba
1 csomag petrezselyem
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
Himalája só
ötbors durvára darált fűszer
apróra vágott pekándió vagy kesudió
Padlizsán fasírt keto
elkészítése:
A kockára vágott padlizsánt, egy kiolajozott, vagy kókuszolajjal kikent tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk és 200 fokon 20 percig süssük.
Ezután a gombát nagyobb darabokra vágjuk, és egy másik tepsit kókuszolajjal kikenünk, szintén só, borssal megszór és megpirítjuk a sütőbe.
Amikor elkészültek, hagyjuk kihűlni, majd külön-külön összedaráljuk, úgy, hogy ne legyen pépes állaga, hanem inkább darabos, mint a darált hús lenne.
Ezt követően egy tálba tesszük, apróra vágott petrezselyem, vöröshagyma, fokhagyma átnyomva, tojás, himalája só, ötbors durvára darált fűszerrel ízesítjük, összekever. Ezt követően, apróra vágott pekándiót vagy kesudióba forgatjuk.
Majd kis golyókat formálunk belőle, és tepsibe tesszük és megsütjük.
Baconös vajas pirított spárgával, vagy brokkolival kínáljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza