Útravaló!
Mindig jól jön, egy jó ötlet, például egy sós rágcsa… :)
Főleg, ha ketozol, hogy még véletlenül se csábulj el, ha úton vagy. De ez egy igazi vendégváró is lehet, így ketosok is ehetnek belőle, ha pld jön a családi vendégsereg, de akár ünnepnapokra is megfelelő.
Szezámmagos túrós sós keksz KETO
Hozzávalók:
12,5 dkg hideg vaj (vaj és nem margarin!)
17,5 dkg mandulaliszt
4 púpos ek útifűmaghéj (+ 1 ek útifűmaghéj, ha szükséges a végén, ha mindent összekevertünk)
12,5 dkg zsíros túró (zsíros és nem light)
1 kk Himalája só
1 púpos ek 20% magyar tejföl
Tetejére:
1 tojás felverve
pici Himalája só
szezámmag
Szezámmagos túrós sós keksz KETO
elkészítése:
Egy tálba a mandulalisztet, az útifűmaghéjat, és a vajat (felkockázva) beletesszük, majd elmorzsoljuk.
Majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, sót és összegyúrjuk, ha szükséges, adjunk hozzá még 1 ek útifűmaghéjat, és összegyúr. Majd beletesszük egy fóliába, és mehet a hűtőbe 30 percre.
Ezután kinyújtjuk egy sodrófa, vagy nyújtófa segítségével, felvert tojással megken, megszór szemmaggal és sóval, majd egy késsel felcsíkoz és kockára vág.
Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. (sima lapos tepsi 15 perc, mély tepsi 20 perc kellett az én hagyományos gázsütőmön.)
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza