Padlizsánszendvics KETO
2021. augusztus 21. írta: Klarissza24

Padlizsánszendvics KETO

Padlizsán a csodazöldség!

Egészséges, könnyed, gyors, egyszerű és nagyon finom!

Kell ennél több? A napszak bármelyikében jól jön!

 

Arról nem is beszélve, hogy vitamintartalma is felülmúlhatatlan, a padlizsánban található kálium, folsav, réz, mangán, niacin, magnézium, B3-, B6-, C- és K-vitamin és nagymennyiségű rost. Fontos antioxidánsokat is tartalmaz, a lilás-kékes bőrében lévő nasunin, amely a sejtek védelmében fejti ki hatását, s segít megfékezni a rákos sejteket. Bővebben itt olvashatsz róla.

 

padlizsanszendvics_keto3.jpg

Padlizsánszendvics KETO gluténmentes recept
Hozzávalók:
1 db nagy padlizsán
csiperkegomba apró
petrezselyem
80% csökkentett szénhidrát kenyér (Spar, Tesco lehet kapni)
1 zacskó mozzarella sajt
extra szűz olívaolaj
retekcsíra
erős zöldpaprika karikára vágva
ötbors fűszer durvára darált
Himalája só
fokhagymapor
cayenne bors
kakukkfű
színes koktélparadicsom

 padlizsanszendvics_keto.jpg

Padlizsánszendvics KETO
elkészítése:

A grill serpenyőbe kókuszolajat hevítünk, majd a hosszában felvágott padlizsánszeleteket megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. A koktélparadicsomokat is félbevágjuk és grillezzük. Olyan szép, amikor látszanak rajta a grill rács nyomai, és finom is, ezáltal.

padlizsanszendvics_keto1.jpg
Közben egy serpenyőbe a félbevágott gombafejeket egy kis kókuszolajon megpirítjuk, ha kész borsozzuk, sózzuk, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

padlizsanszendvics_keto2.jpg
Adtam hozzá egy kis pirított kenyérkockát, nekem azzal teendőm nem volt, mert már készen volt, mindig előre dolgozom, és kihűtve egy zárható üvegbe teszem és ilyen esetben jó szolgálatot tesz.

Szóval a kenyeret felvágjuk egyforma kockára, bele tesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, fokhagymaport szórunk rá, egy kis cayenne bors, kakukkfűt, összerázzuk, mehet az előmelegített 200 fokos sütőbe, kb. 15-20 perc, de figyeljünk rá, nehogy megégjen. Ha kész hagyjuk kihűlni és csak a ropogósság miatt, kell pár szem belőle, a többit zárható üvegbe tárolhatjuk.

padlizsanszendvics_keto2.jpg
Amikor mindennel elkészültünk, tálalhatunk is, a meggrillezett padlizsánszeletekre halmozzuk, a pirított gombát, kockára vágott mozzarella sajtot, pirított fűszeres kenyérkockát, színes koktélparadicsomot, retekcsírát.
Ízlés szerint adhatunk hozzá karikára vágott erős zöldpaprikát, locsoljuk meg olívaolajjal, borsozzuk, sózzuk. Nagyon jól megy hozzá, a citrom leve, meglehet vele locsolni, isteni finom reggeli, ebéd, de akár előételként is funkcionálhat, ha jönnek a vendégek, és ugyebár keto, gluténmentes, mediterrán étrendbe is tökéletesen megfelel.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook, instagram oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/

 

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása