Sajtos kolbászos snack KETO
2021. augusztus 22. írta: Klarissza24

Sajtos kolbászos snack KETO

Mert valamit, mindig nyammnyogni kell! :)

Amikor rád jön, hogy úgy ennék valamit.

 

De persze vendégváró finomság is lehet, de akár szuper jó útravaló is, hogy ne maradj éhes, ne csábulj el. Gyorsan készen van, és elképesztően finom, keto, gluténmentes és mediterrán étrendben is tökéletes választás, sőt edzés utáni fitfalatok menő sztárja is lehet. :) Legalábbis nálam nyerő!

 
sajtos_kolbaszos_snack_keto.jpg

Sajtos kolbászos snack KETO gluténmentes recept
Hozzávalók:

260 g trappista sajt reszelve
250 g mascarpone - szobahőmérsékletű
3 db tojás
3 szelet vastag kolbász - apróra vágva
1 db zöldhagyma, zöldjével együtt – karikára vágva
25 púpos ek mandulaliszt
egy nagy csipet cayenne bors
egy nagy csipet ötbors durvára őrölt
Tetejére: 2*
2 ek vaj (vaj és nem margarin!)
3 gerezd nagy fokhagyma
fél csokor petrezselyem - apróra vágva
kb. 50 g reszelt trappista sajt
Himalája só, vagy sültburgonya fűszersó szerecsendióval

 

sajtos_kolbaszos_snack_keto4.jpg

Sajtos kolbászos snack KETO
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

sajtos_kolbaszos_snack_keto1.jpg

sajtos_kolbaszos_snack_keto6.jpg

A sajtot reszeljük le, a kolbászt, zöldhagymát, vágjuk fel. Ha kész tegyük egy tálba. Majd adjuk hozzá a mascarponét, tojást és a fűszereket, cayenne bors, ötbors és keverjük el.

sajtos_kolbaszos_snack_keto5.jpg
Ezután adjuk hozzá a mandulalisztet, és szintén jól keverjük el.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy fagyis kanállal kimérjük, majd összegöngörgetjük a kezünkkel, és lelapítjuk, így egyforma nagyságúak lesznek.

sajtos_kolbaszos_snack_keto7.jpg
Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá az átnyomott fokhagymát, nagyon apróra vágott petrezselymet és jól keverjük el, majd egy konyhai ecset segítségével kenjük meg a sajtos kolbászos snack tetejét, szórjuk meg reszelt sajttal.

sajtos_kolbaszos_snack_keto8.jpg
Ezután mehet a sütőbe, 10-15 percre. Nekem a hagyományos gázsütőmön 14 perc kellett.

sajtos_kolbaszos_snack_keto.jpg

Amikor kivesszük, forrón még kenjük meg ismét fokhagymás petrezselymes vajas keverékkel, szórjuk meg a tetejét sóval, vagy sülburgonya fűszersó szerecsendióval.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook, instagram oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/

 

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása