Tiramisu KETO
2021. szeptember 27. írta: Klarissza24

Tiramisu KETO

Ugyanazt kapom, amit várok, vagy MÉG JOBBAT!

 

Amikor egy új étrend feladja a leckét. :) De persze nem fog ki rajtam, mert nem engedem, ezen a téren maximalista vagyok.

 

tiramisu_keto.jpg

Addig szoktam variálni, amíg tökéletes nem lesz. És ugyanazt kapom, amit várok, vagy MÉG JOBBAT!

Szóval van egy kedvencem TIRAMISUUUUU!
Hát neki kellett egy jó kis alapot készítenem, hogy bírja a gyűrődést a kicsi misuuu, főleg ha jönnek a vendégek. :)

 

 tiramisu_keto6.jpg

Tiramisu KETO gluténmentes
Hozzávalók:
Alap tészta:

8 db tojás – (ebből 6 db egész tojás és 2 db tojássárgája szükséges)
200 g eritrit édesítő
200 g mandulaliszt
egy csipet Himalája só
½ csomag sütőpor
55 g olvasztott vaj (vaj és nem margarin!)
Keto házi tiramisu krém:
házi keto vaníliapuding receptemet itt találod:
A vaníliapudinghoz plusz hozzáadunk még 2 púpos ek mascarponét.
Ha több tiramisu készítesz dupla-tripla keto házi vaníliapudingot készítsél.
Holland kakaópor a tetejére

 

 tiramisu_keto2.jpg

Tiramisu KETO gluténmentes
elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Olvasszuk fel a vajat egy kis lábosba, és hagyjuk kihűlni.

Egy tálba üssük bele a 6 db egész tojást, és a 2 db tojássárgáját. (A fehérjét tegyük el a hűtőbe, jól lesz akár pld keto mandulás kekszhez, recept itt.) Majd adjuk hozzá a eritritet és keverjük habosra egy robotgép segítségével, olyan szép halványsárga lesz a színe a keveréknek, akkor jó.

tiramisu_keto5.jpg
Majd a mandulalisztet, sütőport, sót, szitáljuk át, és adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és jól keverjük el a robotgép segítségével.

tiramisu_keto4.jpg

Ha elkészültünk, akkor adjuk hozzá a teljesen kihűlt olvasztott vajat és egy fakanállal óvatosan keverjük bele a lisztes-tojásos masszába.

Ezt követően egy sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe öntsük bele, egyengessük el, ütögessük a konyhapulthoz a tepsit 1*-2*, így jobban elegyengetődik a tészta.

tiramisu_keto7.jpg
Majd tegyük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett. Mindenképpen tűpróbát végezzünk. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját 20 percig.

Ha készen van, hagyjuk kihűlni. Ez egy masszívabb vajas piskóta recept, pont azért, hogy tudjuk mártogatni a kávés/tejbe,legyen tartása. Ha kihűlt, én felszoktam csíkozni, és félre teszem szikkadni egy kicsit, kb. 2 nap.

vajas_piskota_keto_tiramisuhoz.jpg

tiramisu_keto8.jpg

Ezt követően, bár én nem szoktam az összeset felhasználni, amennyi szükséges kiveszek belőle, a többit hagyom tovább száradni. És későbbiekben használom fel, vagy tiramisura, vagy bármilyen pohárkrémhez is megfelelő. Most egy kicsi tortaformát töltöttem meg.

tiramisu_keto9.jpg
Így ehhez a receptemhez elég volt csak egy adagnyi keto házi mascarpone vaníliapuding, plusz mascarpone. A lényeg, hogy már csak egy kis nescafés/mandulatejbe megáztatni a piskótát, rétegezve lerakni, rá a házi keto mascarponés vaníliapuding, tetejére megint mascarponés vaníliapuding és holland kakaóporral megszórni.

tiramisu_keto1.jpg

Lehet szeletelni, de fagyis kanállal kiszedve is kínálhatjuk. :)

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
https://www.instagram.com/fincsifalatka.blog.hu/

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása