Poharas tejberizs/áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal...
0001. december 03. írta: Klarissza24

Poharas tejberizs/áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal...


 

 

 

Poharas tejberizs/áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal
Hozzávalók:
Tejberizs
1 bögre rizs
3 bögre tej (felforralva)
1 bögre tejszín
2 ek cukor
1 csomag Dr. Oetker „Finesse” természetes bobon vanília aroma

Házi áfonya-meggy dzsem
Hozzávalók:
25 dkg fekete áfonya
25 dkg meggy
8-10 dkg kókuszcukor
2 ek fehérborecet
1 lime héja és leve
1 darabka kis fahéj vagy ¼ kk őrölt
4 szem szegfűszeg
¼ kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve
1/2 zacskó dzsemfix szuper
(ha túl sűrű lenne, egy kis vízzel hígíthatjuk)

Díszítéshez:
áfonya , meggy szemek

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzá öntjük a rizst, hagyjuk, hogy újból forrjon, és tartalékon 20 percig főzzük, fedő alatt. Közben adjuk hozzá a vanília aromát.

Amíg fő a rizs, addig készítsük el a házi áfonya dzsemet.

Egy lábasba tegyük bele a friss áfonyát, kimagozott meggyet és egy kicsit törjük össze, én krumplinyomómat vettem segítségül J adjuk hozzá a kókuszcukrot, fahéjat, szegfűszeget, fehérbor ecetet és a lime héját, levét. Lassú hőfokon kezdjük el felforralni.  Ha felforrt, akkor dzsemfixet tegyük bele és forraljuk össze még kb. 1-3 percig és készen is van. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni. A dzsemből fog maradni, így azt jól zárható üvegekbe tesszük és úgy a hűtőbe, kiváló süteményekbe, de akár finom reggeliként dzsemes kenyérként is ehetjük. J

Ha elkészült, (megpuhult a rizs), akkor adjuk hozzá a cukrot, és a tejszínt. Ezt követően hagyjuk kihűlni.

Ha minden kihűlt, akkor a poharak aljába habcsókot morzsoljunk szét, kanalazzunk rá áfonyás-meggyes dzsemet, és utána a tejberizst. Díszítsük a tetejét áfonya, meggy szemekkel és egy kis dzsemmel.

 

Jó étvágyat!
Klarissza

 

 

 

süti beállítások módosítása