Erre is szükséged lesz: Kókuszvirág cukor...
2014. augusztus 19. írta: Klarissza24

Erre is szükséged lesz: Kókuszvirág cukor...

Válts egészségre a természet csodájával...

 

Ha szeretnél kevesebb szénhidrátot vinni szervezetedbe, akkor kezdésnek, ajánlom a kókuszvirág cukrot, a mindennapok tökéletes kiegészítőjeként. Már az első hét után észre fogod venni a változást. Az ízlésed szépen átáll a visszafogottabb édes ízekre és a tested is jól reagál majd erre a jó döntésedre… :)

 


Tradíció és minőség – Kókuszvirág cukor

Fogyasztása 5000 éves, az eltelt idő alatt a feldolgozás nem változott. A kókuszcukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség. A kókuszcukor barna, édes, karamelles íze van, egyedülállóan karakteres, mégis lágy, enyhén karamellás. Nincsen kókusz íze, mivel a kókuszvirág nektárjából készül.

A virágok édes nektárját alacsony hőfokon kristályosra párologtatják. Ez a hagyományos módszer biztosítja, hogy a benne lévő B1, B2, B3, B6 vitamin, a kálium, magnézium, cink vas, valamint a 16 féle aminosav nagy része nem vész el, ezért ezek a kókuszvirág cukor fogyasztásával bekerülnek a szervezetünkbe. Energia tartalom 300 kcal/100 g.

kókuszvirág cukor - kókusz cukor1

Glikémiás indexe 35, ami alacsony a többi cukoréhoz képest, így cukorbetegek is fogyaszthatják. Fogyasztható közvetlenül édesítőként, használható sütéshez, főzéshez. Fogyasztása ajánlott mindenkinek, aki a tiszta, természetes, egészséges táplálkozást fontosnak tartja. Hőálló, sütésre alkalmas, édessége a cukoréval egyenlő, íze nem a kókuszéra, inkább a barna cukorra, nádcukorra hasonlít.

Gyermekek étrendjébe is kiválóan illeszthető, de tudnunk kell, hogy e természetes és fenséges ízű étek után nem szívesen térnek vissza az amúgy számos betegség alapját képező fehér cukor vagy egyéb mesterséges édesítők élettelen ízéhez.

kókuszvirág cukor - kókusz cukor9

Európában óriási népszerűségnek örvend, hiszen az alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztásával normalizálódik az éhségérzet, így könnyebben kordában tartható akár a fogyókúra is.

Egészségügyi előnyei részletesebben:
Gazdag aminosavak – Mivel ez a feldolgozatlan, kókusz cukor tartalmazza ugyanazt a 16 aminosavat, mint a nedv, amelyből származik. Pontosabban, 100 gramm kókusz cukor biztosítja számunkra 34,2 milligramm glutaminsav (fontos neurotranszmitter szükséges megfelelő agyműködés), 11,2 milligramm aszparaginsav (elősegíti anyagcsere funkció, és használják a depresszió kezelésére), 15.4 milligramm treonin (fenntartja protein-egyensúlyt a szervezetben), és 8,2 milligramm szerin (segédanyagok agy és az idegrendszer funkció), valamint az alacsonyabb mennyiségű egyéb esszenciális és nem-esszenciális aminosavakat. Ezek az aminosavak, hogy összetevői a fehérjék, amelyek szükségesek a sejtek növekedését és javítás, anyagcsere funkció, és a termelés a hormonok és enzimek.

kókuszvirág cukor - kókusz cukor5

B-vitamin komplex – A kókusz nedv gazdag vitaminokban, köztük 12 alapvető B-vitamin, és a kókusz cukor örökli ezt az előnyt. Az összes, a B-vitaminok, kókusz cukor legmagasabb inozit (B8-vitamin), amely szükséges az egészséges sejtek képződéséhez, a szorongás, szomorúság kezelésére is használják. Kókuszdió cukor magas a tiamin, riboflavin, folsav, kolin, piridoxál, paraaminobezoic-sav, pantoténsav, és a nikotinsav. Még nyomokban tartalmaz B12-vitamin, amely ritkán található növényekben. Mindezek a B-vitamin segíti a sejtek anyagcseréjét, és minket energiával.

kókuszvirág cukor - kókusz cukor3

Kiváló forrása a nyomelemek- Már egy teáskanál kókusz cukor tartalmaz számos nyomelemet, amelyek nem találhatók meg a finomított cukorban. Ezek az ásványi anyagok közé tartozik a foszfor (fontos a csontok növekedését és vesefunkció), kálium- (csökkenti a magas vérnyomást, és csökkenti a vércukorszintet). A nitrogén (kezeli szív-és érrendszeri betegségek), magnézium (szabályozza az anyagcserét és serkenti az agy), mangán (fontos antioxidáns), réz (segít kiadás energia és segédeszközök a melanin termelését a bőr), valamint az alacsonyabb mennyiségű cink, vas, kalcium, bór, kén, nátrium és a klór.

 

Ha tetszett a cikk, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

Receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Klarissza

 

Forrás: spiritfoods.net
A szerzőről:
Michael Ravensthorpe egy független író, akinek kutatási területei közé tartozik a táplálkozás, alternatív gyógyászat, és bushcraft. Ő az alkotója a
Spiritfoods honlapnak, amelyen keresztül elé tárja a világnak, melyek a legegészségesebb élelmiszerek.

Bővebben:
http://www.nadcukor.hu/

 

süti beállítások módosítása