Negatív Kalóriás/Görögdinnye-nektarin frissítő turmix…
2014. augusztus 24. írta: Klarissza24

Negatív Kalóriás/Görögdinnye-nektarin frissítő turmix…

Csak 2 perc!, hogy jól induljon a napod, kár lenne kihagyni… :)

 

Főleg, ha néha meghalnál egy kis édességért, így ezt bizony, a napszak bármelyikében fogyaszthatod... :)

 

görögdinnye-nektarin-frissítő-turmix1

Kalóriaszegény, laktató, csökkenti az édesség utáni vágyadat, és nem utolsó sorban egészséges is. Kell ennél több? Igazi szomjoltó! A lényeg dőlj hátra, kortyolgasd a finom turmixodat, élvezd az életet, és amíg tart a nyár, annak a csábító hangulatát… :)

Görögdinnye/nektarin frissítő turmix
Hozzávalók:
30-40 dkg görögdinnye dinnye
1 nagy nektarin barack      

Elkészítés:

A lehűtött görögdinnyét kockázd fel, és tedd a turmixgépbe.

görögdinnye-nektarin-frissítő-turmix1

Tedd hozzá a nektarin barackot és jól keverd össze. Tölts pohárba, szórd meg mandula pehellyel és már is fogyaszthatod. Díszítsd menta levéllel.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Kellemes, frissítő ébredést és gyönyörű szép napot,  jó egészséget! Klarissza

 

És akkor nézzük meg, milyen jó hatással van a szervezetünkre ez a két gyümölcs...

*Görögdinnye: A görögdinnye kitűnő vízhajtó, vesetisztító és salaktalanító. Mivel 90%-ban vízből áll, jól átmossa és méregteleníti a szervezetet, a vért és a beleket is kitisztítja. Fogyasztása hasznos, ha betegségből lábadozol, mert pótolja vizet, és elősegíti a gyógyulást a szervezet kitakarításával. Magas víztartalmának köszönhetően igen kevés kalóriával, zsírral, fehérjével és szénhidráttal rendelkezik. A dinnyemag ugyanis csaknem az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, bővelkedik vasban, cinkben, kalciumban és B-vitaminokban. A benne lévő telítetlen zsírsavak védik az érrendszert, megelőzve ez által a keringési rendellenességek kialakulását.
Forrás: http://www.gondola.hu/

*A nektarin egy valódi vitaminbomba… A gyümölcs hűtőben nagyon sokáig akár 3 hétig is eltartható, és mivel igen magas a vitamin és ásványi anyag tartalma érdemes ősszel rendszeresen fogyasztani akár nyersen akár gyümölcssalátába vagy süteménybe téve. A nektarin tartalmazz kalciumot, szelént, magnéziumot, B és C vitamint, és számos hasznos ásványi anyagot is. Nagyon hasznos gyümölcs lehet székrekedésnél, vértisztításra, és gyulladásos meg betegségek ellen. De vízhajtó és méregtelenítő hatása is magas. Mint őszi vitamin kúra is javallott, hiszen heti 1-2 kg nektarin elfogyasztásával feltölthetjük szervezetünket a téli hónapokra vitaminnal és ásványi anyaggal is.
Forrás: http://www.kertvarazsmagazin.hu

 

 

 

 

süti beállítások módosítása