Házi csokoládés nutella – mókusmogyoróval…
2014. augusztus 27. írta: Klarissza24

Házi csokoládés nutella – mókusmogyoróval…

Csak válaszd a mókusmogyorót! és fogyaszd saját befőttesüvegedből, egészségesen…

 

házi nutella2

 

Tuti, garantált boldogságot jelent az elfogyasztása…:) Csak 10 perc, és kész, de ha ügyes vagy, akkor csak 5 perc is elég rá...

 

Kicsik, nagyok, felnőttek, ezt mindenki szereti, szemünk csak úgy felcsillan, ha azt halljuk, nutella. Nyami – nyami… :) Íze jóval felülmúlja a boltit. Bármikor fogyasztható, reggelire, uzsonnára, vacsorára… :)
Ezt bizony, ki ne hagyd!

 

házi nutella3

 

Házi Csokoládés nutella/mogyorókrém
Hozzávalók:
30 dkg török mogyoró - darálva – de ha nincs darálva, nem gond, ha jó a daráló simán összekeveri, tehát mehet egybe is, nem kell a héját sem lepucolni, abban van a vitamin…:)
9 ek olvasztott kókuszolaj
3 ek mascarpone
3 ek zsírszegény holland kakaópor
kb. 6 ek kókuszcukor - ízlés szerint, ki milyen édesen szereti

3 kocka Moser Roth 85% étcsokoládé
450 ml tejszín (majdnem két zacskó)
3 kupak vanília aroma

*(ha csak egy kicsit szeretnél készíteni, akkor a hozzávalók: 10 dkg török mogyoró, 3 ek olvasztott kókuszolaj, 1 ek mascarpone, 1 ek zsírszegény holland kakaópor, 2 ek kókuszcukor - ízlés szerint, 1 kocka Moser Roth 85% étcsokoládé, 150 ml tejszín, 1 kupak vanília aroma)

Elkészítés:
Összekeverjük, a fenti hozzávalókat, többször simára, homogén állagúra egy turmix, daráló részében.

Akkor jó, amikor kenhető masszává nem válik, és kész is a házi csokoládés nutella.

házi nutella1

Zárható üvegbe és hűtőben tároljuk felhasználásig.

Amikor kivesszük a hűtőből, hagyjuk pihenni kb. 10 percet, és jól keverjük át. Palacsintákhoz, krémekhez, süteményekhez vagy csak úgy nasizni, kiváló és egészséges kiegészítő.

 házi nutella2

Jótékony hatás mogyoróhéjban!
A mogyoró olajtartalma magas, 100 grammonként kb. 560 kalóriát tartalmaz. Mielőtt azonban e hír hallatán megszabadulnánk mogyorókészleteinktől, jobb, ha tudjuk, hogy telítetlen zsírsavakról van szó, amelyek valójában egészségesek.

A telítetlen zsírsavak a szervezetbe jutva hormonokat termelnek, fokozzák a zsíranyagcserét és támogatják az idegműködést. A telített zsírsavakkal ellentétben nem emelik a koleszterin szintet és nem rongálják az erek falait. Úgynevezett “jó” koleszterint (HDL) tartalmaznak, melyek a “rossz” koleszterinnel (LDL) szemben védnek a szívinfarktus és szélütés ellen. A telítetlen zsírsavak számtalan jótékony hatása között nem elhanyagolható a rák megelőzésében és gyógyításában betöltött szerepe sem.

házi nutella3

Nem az a fontos tehát, hogy kerüljük a zsírt, hiszen arra szükség van szervezetünk működéséhez. A lényeg az, hogy a helyes zsírt, tehát telítetlen zsírsavat fogyasszuk. A mogyoró pedig éppen ezt a rendkívül fontos tápanyagot tartalmazza. Napi 40 gramm mogyoró fogyasztása ezért tudósok szerint jelentősen csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. A mogyoró ezen felül számtalan ásványi anyagot, vitamint és rostot tartalmaz, melyek mind fontos részei a kiegyensúlyozott diétának.

Mogyoró elhízás ellen? Igen!
A mogyoróban (csakúgy, mint pl. a gyümölcsökben) nagy mennyiségben találhatóak élelmi rostok. Az alacsony élelmi rost bevitel sajnos elterjedt, ámde helytelen táplálkozási szokás. A rostok pedig nagyon fontos szerepet töltenek be a táplálkozásban, többféle jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre. Védenek az elhízás ellen, mivel a jóllakottság érzését keltik azáltal, hogy a gyomor-bél-rendszerben megduzzadnak. Ezen felül serkentik a bélműködést és csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

házi nutella4

Vitaminbomba
A mogyoróban számos fontos vitamin található. Gazdag B1-, B2-, C-, H- és E-vitaminban, ásványi anyagok közül pedig káliumot és kalciumot tartalmaz, ezen kívül olyan enzimek is vannak benne, melyekre a sejteknek szükségük van az energiatermelésre. A B-vitaminok létfontosságúak szervezetünk idegműködése szempontjából. Az E-vitamin és a C-vitamin a leghatékonyabb antioxidánsok, az E-vitaminnak kedvező hatását az immunrendszerre, szerepét a rák, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében vizsgálatok sora mutatta ki. Fontos részét képezik a mindennapi kiegyensúlyozott, táplálkozásnak. Segítségükkel számos betegséget előzhetünk meg, kordában tarthatjuk koleszterin szintünket és még az alakunkra is vigyázhatunk. Forrás: http://www.vital.hu

*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

Jó évágyat!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása