Sült fokhagyma rozmaringgal – camembert sajttal...
2014. augusztus 30. írta: Klarissza24

Sült fokhagyma rozmaringgal – camembert sajttal...

A sült fokhagyma amennyire egyszerű, épp annyira mennyei...

 

Főleg annak, aki szereti a sült fokhagyma ízét, olyan ízletes és édeskés, igazi gasztro kavalkád, az olvadt sajttal együtt maga a mennyország… :)

 

sült-fokhagyma-rozmaringgal-–-camembert-sajttal-fűszerekkel3


Próbáljátok ki, isteni finom, gyors reggelit vagy vacsorát varázsolhattok a családnak, vagy magatoknak...

 

sült-fokhagyma-rozmaringgal-–-camembert-sajttal-fűszerekkel-friss-kenyérrel2

Sült fokhagyma rozmaringgal – camembert sajttal
Hozzávalók:
2 nagy fej fokhagyma
1 szál rozmaring – kettévágva
3 db babérlevél
2 nagy csipet hétbors fűszerkeverék – vagy fekete bors durvára darált
1 nagy csipet Himalája só durva – vagy tengeri só
1 csipet chili pehely  
3 ek méz
8 ml olívaolaj
40 g vaj
20 dkg camembert – fadobozos
pirított mediterrán bagett kenyér

Elkészítés:
Éles késsel levágjuk a pucolatlan egész fokhagyma tetejét, “talpat” vágunk úgymond, hogy megálljanak az edényben.
Ami külső héj magától leesik, nem gond, dobjuk ki. A többi külső héj maradjon rajta, tehát nem kell megpucolni. Tegyük egy sütőtálba, vagy jénaiba, és adjuk hozzá a fenti fűszereket.

 

sült-fokhagyma-rozmaringgal-–-camembert-sajttal-fűszerekkel-friss-kenyérrel2

Tegyük előmelegített a sütőbe 200 fokra kb. 30-40 percre. Figyeljünk rá ne égjen meg, lehet, hogy 20-30 perc is elég neki, sütője válogatja… Mielőtt lejárna az idő, előtte 10 perccel tegyük a sütőbe a camembert sajtot.

sült-fokhagyma-chilis-rozmaringgal-camembert-sajttal1

- A sütőbe helyezés előtt, csomagoljuk ki – tegyük vissza a dobozába – fedő nélkül -. A tetejét X-alakban, keresztbe vágjuk be, úgy háromnegyed részig, ne vágjuk át az alja részt. – De aki szeretné jénaiba is teheti a sajtot -. Amikor a sajt pirulni kezd, kivesszük, és tálaljuk a finomságokat, friss szeletelt mediterrán pirított bagett szeletek, díszes társaságában. Íz fokozáshoz még kínálhatunk mellé diót, friss szőlőt.  

sült-fokhagyma-rozmaringgal-–-camembert-sajttal-fűszerekkel3

*Tipp: A sült fokhagymát egyszerűen csak megnyomjuk, így könnyen kicsússzanak a héjából a fokhagymagerezdek. Lehet mártogatóst is készíteni a sült fokhagyma gerezdekből. Egy kis tejföl, joghurt, olívaolaj, pár csepp citromlé, só, bors kíséretében. Húsok, saláták mellé, vagy szendvicsekbe, hamburgerbe öntetként is kiváló.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

 

süti beállítások módosítása