Roppant egyszerű, igazi vendégváró is lehet, 5-15 perces gyors és könnyű mennyei finomság, mindössze három alapanyagból… :)
Baconbe göngyölt aszalt szilva/mandulával
Hozzávalók:
8 szelet bacon
16 db aszalt szilva
5 dkg kecskesajt, vagy más, lágy, karakteres ízű sajt
(Tipp: Ínyenceknek, az aszalt szilva közepébe 1 szem mandulát is tehetünk. Fogpiszkálóval átszúrjuk a baconos tekercseket, hogy ne essen szét sütésnél).
Elkészítés:
A sajtot kis kockákra vágjuk, majd az aszalt szilvák közepébe csomagoljuk. A baconokat kettévágjuk, és az aszalt szilvákat beletekerjük.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. A sütési idő felénél megforgatjuk, hogy mindkét oldala egyformán megpiruljon.
*Baconbe vagy sonkába tekert/sajttal töltött datolya
Hozzávalók:
16 db datolya
16 szelet bacon
16 szelet gépsonka
150 g kékpenészes sajt - gorgonzola
Elkészítés:
A datolyát hosszába bevágjuk, a magokat eltávolítjuk. Sajtot teszünk a mag helyére, majd baconnel, vagy sonkába becsavarjuk.
Átszúrjuk egy fogpiszkálóval, és mehet a sütőbe 5-10 percre.
Vagy
* Tipp:
Baconbe tekert/rozmaringgal töltött datolya
A datolyát kimagozzuk, mag helyére friss rozmaring leveleket töltünk és füstölt bacon szeletbe betekerjük, forró sütőben, pár perc alatt pirosra sütjük.
(Tipp: rozmaring elhagyásával, a bacon szalonna tetejére 1 babérlevelet tehetünk vagy tölthetjük a datolyát sajttal is.)
*Baconbe tekert/sült spárga
Hozzávalók:
12 db zöld spárga
4 csík baconszalonna
kevés méz
Elkészítés:
A zöld spárgák végeiből kb. 1-2 centit (a fásabb részt) levágjuk, majd megmossuk, és 3 darabot beletekerünk egy bacon szeletbe. A betekert spárgákat tepsibe tesszük és forró sütőbe 15 perc alatt megsütjük.
A negyed óra leteltével, a kilógó spárgavégeket és fejeket meglocsoljuk egy kevés mézzel és még 5 percig sütjük.
Kínálhatjuk, saláta kíséretében a finom baconös falatkákat.
*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza