Pirított pisztáciás sajt golyócskák…
2014. szeptember 11. írta: Klarissza24

Pirított pisztáciás sajt golyócskák…

Isteni finom és még pirított is...érdemes elkészíteni. Megállja a helyét előételként, de vendégváró falatkáknak is kiváló, sőt vacsorára is tökéletes, gyorsan elkészíthető, egészséges egytálétel, illetve akár délutáni éhségűzőnek is beilleszthető… :)

Pirított pisztáciás sajt golyócskákPirított pisztáciás sajt golyócskák
Hozzávalók:
2 ½  ek kókuszzsír
1 kisebb hagyma - apróra vágva
1 ½  csésze rizs, kb. 10 dkg
½  csésze száraz fehér bor

 

 

Fűszerek:
csipet sáfrány
himalája só
ötbors fűszer - mozsárban összetörve
3 csésze csirkehúsleves - lehet Bio leveskockával is helyettesíteni
3 ek frissen reszelt sajt

½  ek  tönköly fehér búzaliszt
¼  csésze tejszín
2 ek  tej
egy csipet frissen reszelt szerecsendió
10 dkg mozzarella - apróra kockázva 2 ek apróra vágott pisztácia - serpenyőben megpirítva 2 ek fagyasztott zöldborsó - felengedett

Panírozáshoz: 2 nagy tojás - felverve 1 ½  csésze panko morzsa - vagy ha ropogósabban szeretnénk, akkor használhatunk durvára darált, Bio tönköly Corn Flakes kukorica pehelyt is -

Sütéshez: kókuszzsír

Elkészítés: Egy serpenyőben 2 ek kókuszzsírt felolvasztunk. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsuk/dinszteljük meg. Ezt követően, adjuk hozzá a rizst, keverjük el, aztán öntsük hozzá a fehérbort, és a fenti fűszerekkel ízesítsük. Kevergetés mellett főzzük, amíg a bor felszívódik, kb. 2 perc. Ezt követően adjuk hozzá a meleg csirkehúsleves ½ csészét és főzzük, folyamatos kevergessük, amíg felszívódik, utána hozzáadhatjuk a többi levest. Akkor jó, amikor a rizottó (rizs) al dente ez kb. 25 perc. Ezt követően keverjük hozzá a reszelt sajtot, és hagyjuk kihűlni, még a hűtőbe is betehetjük, ha már nem annyira meleg.

Pirított pisztáciás sajt golyócskák

Amíg hűl a rizs, addig készítsük el a pisztáciás-zöldséges keveréket: ½ ek kókuszzsírt, egy serpenyőben olvasszunk fel. Adjuk hozzá, a fél ek tönköly fehér búzalisztet és habverővel folyamatosan mérsékelt tűzön 1 percig főzzük. Adjuk hozzá a tejszín, a tejet és kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ízesítsük, reszelt szerecsendióval, sóval, borssal, keverjük össze, és utána tegyük egy tálba és hagyjuk teljesen kihűlni. Utána keverjük hozzá, a mozzarella sajtot, pisztáciát és a zöldborsót.

Ha kihűlt a rizs, akkor enyhén nedves kézzel golyókat alakítsunk ki a rizsből, úgy, hogy egy mélyedést a közepén az ujjunkkal kreálunk, és bele töltjük egy kanál pisztáciás tölteléket és ráformázzuk a rizses tölteléket, hogy körbe zárja. Ha megformáztuk az összes golyócskát, akkor panírozhatjuk: tönköly fehér búzaliszt, felvert tojás és panko morzsába, vagy durvára darált Bio tönköly Corn Flakes kukorica pehelybe.

Kókuszzsírban arany barnára sütjük. Édes-chili mártogatóssal is kínálhatjuk, de önmagában is nagyon finom.

*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

süti beállítások módosítása