Rohamosan szalad az idő… és nincs ötleted, mit készítsél vacsorára vagy ebédre? itt egy gyors 30 perces egészséges, és nagyon finom vacsora ötlet… melyet, tényleg boszorkányosan könnyű elkészíteni… :)
Sült avokádó/krémes chilis mártással-salátával
Hozzávalók:
3 db nagy avokádó - érett
1 tojás kis tej
½ csésze tönköly fehér búzaliszt
1 csésze panko morzsa
½ kk cayenne bors
½ kk chili pehely/por
½ kk himalája só
Sütéshez: kókuszolaj
Saláta:
1 csésze jégsaláta - apróra vágva
2 apróra vágott paradicsom
Díszítéshez:
koriander vagy petrezselyem
Chilis szósz:
1 chili paprika – ki magozva, ha nem szeretjük a csípőset
½ korianderlevél - apróra vágva - vagy petrezselyem
2 db zöldhagyma - apróra vágva
1 kis pohár tejföl
2 db lime leve
1 ek víz
1 db fokhagyma gerezd
pici himalája só - ízlés szerint
Elkészítés:
Elkészítjük, a chilis szószt a fenti hozzávalókkal, és jól összekeverjük. Félre tesszük.
Ezt követően, egy tálban összekeverjük a tönköly fehér búzalisztet, cayenne borst, chili pehelyt és a sót.
Egy másik tálban felverjük tojást a tejjel, egy másikban előkészítjük a panírozáshoz a panko morzsát.
Az avokádót meghámozzuk, magját eltávolítjuk, és felvágjuk 4 egyenlő szeletekre, és bepanírozzuk a fűszeres lisztbe, tojásba és morzsába.
Forró kókusz olajban arany barnára sütjük, kb. 1-1 ½ perc. Az avokádót egy lyukas kanállal kiemeljük, papírtörlőre.
Ezt követően, felvágjuk a saláta hozzávalóit, egy tálba tesszük ésfeta sajtot morzsolunk rá, lime lével, korianderrel vagy petrezselyemmel ízesítjük. Kínáljuk, hozzá a kisült avokádót és a chilis szószt.
*Tipp: ha vásárláskor az avokádó még elég kemény, akkor 2-3 napig a konyha pulton kell tárolni, hűtőbe nem szabad tenni, vagy ha szeretnénk megnövelni az érési folyamatot, akkor egy papírzacskóba tegyük bele az avokádót és egy banánt. Így felgyorsítjuk az érési folyamatot, 12-24 óra múlva már készíthetjük az avokádós csemegénket.
*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza