Sült avokádó/krémes chilis mártással-salátával…
2014. szeptember 17. írta: Klarissza24

Sült avokádó/krémes chilis mártással-salátával…

Rohamosan szalad az idő… és nincs ötleted, mit készítsél vacsorára vagy ebédre? itt egy gyors 30 perces egészséges, és nagyon finom vacsora ötlet… melyet, tényleg boszorkányosan könnyű elkészíteni… :)

Sült avokádó – krémes chilis mártással – tortilla-saláta kíséretébenSült avokádó/krémes chilis mártással-salátával Hozzávalók: 3 db nagy avokádó - érett 1 tojás kis tej
½ csésze tönköly fehér búzaliszt
1 csésze panko morzsa
½ kk cayenne bors
½ kk chili pehely/por

 

½ kk himalája só

Sütéshez: kókuszolaj

Saláta: 1 csésze jégsaláta - apróra vágva 2 apróra vágott paradicsom

Díszítéshez:
koriander vagy petrezselyem

Chilis szósz: 1 chili paprika – ki magozva, ha nem szeretjük a csípőset
½ korianderlevél - apróra vágva - vagy petrezselyem 2 db zöldhagyma - apróra vágva 1 kis pohár tejföl
2 db lime leve
1 ek víz
1 db fokhagyma gerezd
pici himalája só - ízlés szerint

Elkészítés: Elkészítjük, a chilis szószt a fenti hozzávalókkal, és jól összekeverjük. Félre tesszük.

Ezt követően, egy tálban összekeverjük a tönköly fehér búzalisztet, cayenne borst, chili pehelyt és a sót.

Egy másik tálban felverjük tojást a tejjel, egy másikban előkészítjük a panírozáshoz a panko morzsát.

Az avokádót meghámozzuk, magját eltávolítjuk, és felvágjuk 4 egyenlő szeletekre, és bepanírozzuk a fűszeres lisztbe, tojásba és morzsába.

Sült avokádó – krémes chilis mártással – tortilla-saláta kíséretében

Forró kókusz olajban arany barnára sütjük, kb. 1-1 ½ perc. Az avokádót egy lyukas kanállal kiemeljük, papírtörlőre.

Ezt követően, felvágjuk a saláta hozzávalóit, egy tálba tesszük ésfeta sajtot morzsolunk rá, lime lével, korianderrel vagy petrezselyemmel ízesítjük. Kínáljuk, hozzá a kisült avokádót és a chilis szószt.

*Tipp: ha vásárláskor az avokádó még elég kemény, akkor 2-3 napig a konyha pulton kell tárolni, hűtőbe nem szabad tenni, vagy ha szeretnénk megnövelni az érési folyamatot, akkor egy papírzacskóba tegyük bele az avokádót és egy banánt. Így felgyorsítjuk az érési folyamatot, 12-24 óra múlva már készíthetjük az avokádós csemegénket. 

*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza

 

süti beállítások módosítása