Különleges, zamatosan finom és gyorsan 30 perc alatt elkészíthető könnyű vacsora, akár késő esti csemege is lehet. Próbáljátok ki, kezdőknek is ajánlom, mert tényleg könnyű elkészíteni... :)
Grillezett padlizsán/ricotta sajttal töltve
Hozzávalók:
1 nagy padlizsán
10 dkg ricotta sajt
10 dkg krémsajt - szobahőmérsékleten -
1 ek olívaolaj
10 dkg parmezán reszelt sajt
egy pici chili pehely
apróra vágott bazsalikom - ízlés szerint -
himalája só
ötbors fűszer – mozsárban összetörve
Elkészítés:
Vékonyra szeleteljük fel a padlizsánt, lefelé hosszában vágjuk, akkor kapjuk a leghosszabb szeletet.
Ezt követően dörzsöljük be a darabokat sóval. Utána helyezzük egy szűrőedénybe és hagyjuk 15-30 percen keresztül, - de lehet, több ideig is állni hagyni, max. 1 óra -, hogy a só dolgozzon, így elveszíti a kesernyés ízét.
Amíg pihen a padlizsánunk, készítsük el a sajtos tölteléket: ricotta sajt, krémsajt, olívaolaj, parmezán, chili pehely, és az apróra vágott bazsalikomot keverjük össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Ezt követően a padlizsán szeleteket öblítsük le, és töröljük szárazra papírtörlővel.
Melegítsük elő a grill sütőnket, vagy egy serpenyőt, pici kókusz olajon, és grillezzük/pirítsuk meg a padlizsánt kb. max. 3 perc mindkét oldalon. - természetesen, vastagságától függő -.
Kóstoljunk meg egy kis darabot, mielőtt kész lenne, hogy biztosan megsült, mert a félig sült padlizsán nem igazán jó ízű.
Ha kisültek a padlizsán szeletek, akkor egy kis kanál sajt keverékkel töltsük meg, és tekerjük fel és tálalhatjuk. Kínáljunk mellé, házi teljeskiörlésű pirított kenyeret vagy zsömlét, de önmagában is nagyon finom.
*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza