Finomság a javából...
Egy különleges, isteni finom sajtos pogácsa 20 perc alatt, ezt még a kezdők is eltudják készíteni, és hozzá egy kis extra! hmm... nyami-nyami, az mindig jól jön…
Ez a pogácsa még másnap is puha marad, már amennyiben marad belőle :) csak olvasd el és próbáld ki…:)
Ropogós Parmezán sajtos pogácsa/Ázsiai sült csirkecombokkal…
Ázsiai sült csirkecomb
Hozzávalók:
4 db csirke comb - alsó-felső
Alaplé:
1 ek rizsbor – ha nincs elhagyható
1 ek szójaszósz
2 db fokhagyma
2 kk gyömbér
2 db csillagánizs
1 kisebb rúd fahéj
1-2 db zöldhagyma
1 kk kókusz cukor
1 kk ázsiai szecsuani bors
1/2 himalája só - nagyszemű
1/2 db lime leve
Sütéshez:
kókuszzsír
Parmezános-Kefires pogácsa tészta: (8 db)
2 cup=(2*250 ml) tönköly fehér búzaliszt
2 kk sütőpor
½ kk szódabikarbóna
1 kk himalája só
6 ek kockára vágott sózatlan vaj (125 g)
¾ cup kefir (250 ml ¾ része)
1/3 cup tejszín (1/3-os cupp-al mérve=80 ml)
10-15 dkg parmezán sajt - reszelve
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
* Katt a képre, ha nagy méretben, meg szeretnéd tekinteni:
A csirke combokat, egy lábasba helyezzük, és a fenti alaplé fűszerekkel ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és előfőzzük a csirkét háromnegyed részig, kb. 20 perc.
Amíg előfő a csirkénk, addig készítsük el a parmezán sajtos pogácsánkat.
Egy tálba tegyük bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót keverjük el, és adjuk hozzá a kockára vágott vajat, és morzsoljuk össze, nem kell teljesen, akkor jó, ha maradnak benne egy kis vaj darabkák is. Én egy műanyag lapáttal szoktam csak összekeverni, egy kicsit összevagdosni a lisztben a vajat.
Ha összedolgoztuk a vajat nagyjából a liszttel, akkor adjuk hozzá a kefirt és a tejszínt és 5 dkg reszelt parmezán sajtot. Gyúrjuk össze a tésztát. Kezünkkel lapítsuk ki és egy pogácsa szaggatóval szaggassuk ki.
Kenjük meg a tetejét tejjel, egy ecset segítségével. Szórjuk meg borssal, reszelt parmezánnal a tetejét és tegyük a sütőbe sülni. 180 fokon 12-14 perc alatt megsütjük. Nekem a gázsütőn (hagyományos) előmelegített, ezt követően tartalékon 23 perc alatt sült meg.
Amíg sül a friss pogácsánk, addig fejezzük be az Ázsiai sült csirkénket. Ha háromnegyedig előfőztük a csirke combokat, akkor lecsepegtetjük.
Egy serpenyőbe vagy wokba kókuszzsírt hevítünk, és a forró olajba beletesszük, bőrével lefelé a csirkéket. Egy konyhai hőálló lapáttal, pedig locsolgatjuk azt a felét, amelyik felfelé van. Időnként kb. 3* megforgatjuk, és tovább locsolgatjuk a kókuszolajjal, azt a felét, amelyik mindig felfelé van. Kb. 5-8 perc alatt ropogósra sütjük, hogy a bőre és a csirke húsa szépen és egyenletesen ropogós legyen. Ha elkészült, egy tányérra szedjük, és tegyük félre.
Egy száraz serpenyőbe, kétcsipetnyi nagy szemű sót - vagy nagy szemű chilis sót - ázsiai szecsuani borst, és ötborst teflonba megpirítunk, utána mozsárba összetörjük.
Ha készen vagyunk, akkor megszórjuk az összedarált só és bors pirított keverékével - ízlés szerint - és meglocsoljuk egy pici lime levével a sült csirkecombokat.
Ha kisültek a pogácsák, akkor kínáljuk az Ázsiai sült csirkéhez.
*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza