Igazi mediterrán ízkavalkád
Ez egy remek fogás, remek ízekkel, isteni finom és zamatos puha szaftos hús, a szószos tészta együttesével mennyei ebéd, de akár vacsora is lehet.
Érdemes kipróbálni, hiszen kiváló alapanyagokkal készült, fenséges egészséges egytálétel. :)
Jamaicai mediterrán szűzpecsenye KETO
Hozzávalók:
40 dkg sertés szűzpecsenye - egészben
Himalája só
1-2 kk dijoni mustár
Fűszerek:
1 kk ötbors és szecsuani bors vegyesen – mozsárban összetörve – tálcára szórjuk: 1-2 kk
1 kk Jamaicai steak fűszerkeverék – ezt is a tálcára szórjuk, és ebbe meghempergetjük az egész mustáros húst
Mártás:
kókuszolaj + 1 darabka olasz vaj
1 ek apróra vágott húsos bacon
2 db zöldhagyma
2 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 kisebb rozmaring ág – apróra vágva vagy
2-3 friss kakukkfű
1 nagyom gerezd fokhagyma
1 kicsi egész chili paprika
1 dl rozé bor
0,5 liter húsleves alaplé
1 csokor petrezselyem
1 csomag Paleolit száraz szélesmetélt keto itt vagy bármilyen más szélesmetélt jó, ha nem ketozol, diétázol.
A hozzávalóknál lévő fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Jamaicai mediterrán szűzpecsenye KETO
elkészítése:
A hús minden oldalát besózzuk. Ezt követően dijoni mustárral, jól bekenjük egy ecset segítségével a húst. A fűszereket tálcára szórjuk, és ebbe meghempergetjük az egész mustáros húst.*Katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd tekinteni:
Ezt követően egy ek. kókuszzsír és egy darabka vajba, megpirítjuk, minden oldalát a fűszeres húsnak.
Addig, amíg pirul a hús, egy másik serpenyőbe, készítsük el szószos mártásunkat:a bacont megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldhagymát, paradicsomot, paprikát, apróra vágott rozmaringot, kakukkfűvet, fokhagymát, chilit és felöntjük rozé borral, 2 csipet himalája sóval ízesítjük.
Ebbe a szószba tesszük a megpirított húst, majd 20-22 percig pároljuk benne, miközben felöntjük alaplével. Többször bele forgatjuk, ha kell, kisebb adagokban pótoljuk még alaplevet, ha szükséges, hogy ne égjen le a szósz a serpenyőben.Nekem a fenti mennyiség elég volt, de ez függ a hús méretétől is. A lényeg, hogy a szósz besűrűsödjön és a hús is elkészüljön.
Amíg készül a hús a serpenyőbe, közben forraljunk vizet és a tésztát főzzük ki, a csomagoláson feltüntetett ideig.
Amikor a hús elkészült, kivesszük, a szószból egy deszkára tesszük és pihentetjük 5 percet.
A szószhoz keverjünk még 2 evőkanálnyi felaprított petrezselymet, majd egy kis szószt tegyünk félre. A többi szószhoz, hozzáadjuk a kifőtt tésztát és elkeverjük.
Tálaláskor a tányérra halmozzunk a tésztából, a húst ferdén ujjnyi vastag szeletekre felvágjuk és a tészta tetejére helyezzük. A húst locsoljuk meg a félre tett szósszal és szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza