Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy pillanat alatt elkapkodják a rántott csirkét a tányérról!
Tojás és olaj nélkül sült csirkecomb íz kavalkád… Egyszerűen isteni finom…, Bátran készítsétek el…:), így felhasználható, az otthoni kenyér, amit már nem ennénk meg, viszont panírnak kiváló...
Fűszeres panírban sült csirkecombok/Kapros burgonyasalátával…
Hozzávalók:
8 db alsó csirkecomb
Pác:
450 g-os joghurt és kefir fele/fele
2 kk *Dallas fűszerkeverék
¼ kk *Himalája só
¼ kk őrölt *ötbors fűszer
1 púpos ek kukoricaliszt
Fűszeres morzsa:
szikkadt maradék kenyér
1 szál zöldhagyma
¼ csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 kk Himalája só
1 kk őrölt ötbors fűszer
3 szál kisebb rozmaring ág levele
30 ml extra szűz olíva olaj
Elkészítés:
Készítsük el a fűszeres morzsát. Mindenkinél biztos vagyok benne, hogy marad kenyér, amit már kidobnának. Ne tegyük, nekem két féle kenyér maradékom volt, vágjuk fel kockára, tegyük egy robotgépbe, tegyük hozzá a morzsánál leírt hozzávalókat, daráljuk össze, és tegyük egy tepsibe, tovább száradni, amíg elkészülünk a többi fogással.
A pácot (joghurt, kefir, Dallas fűszerkeverék, Himalája só, ötbors fűszer, kukorica liszt) keverjük össze egy tálba és tegyük bele az alsó csirkecombokat. Tegyük a hűtőbe, hogy átjárja a húst az ízek zamata, minimum 30 percre lefedve, de akár egy éjszakán keresztül is pácolódhat a hús, annál finomabb lesz.
Ha letelt a pácolási idő, akkor vegyük ki a pácból (de ne öntsük ki a maradék páclevet) a csirkecombokat, tegyük egy tepsibe és süssük előmelegített sütőbe 190 fokon 20 percig.
Az elősütött csirkét, mártsuk a maradék pácba, és ezt követően a félre tett fűszeres morzsába hempergessük meg a csirkecombokat és tegyük vissza a tepsibe és még 40-50 percig süssük, amíg szép aranybarna ropogós lesz.
Kapros burgonyasaláta:
Hozzávalók:
10-15 szem közepes nagyságú burgonya
2 kk Himalája só
1 csokor kapor szára
1 csokor petrezselyem szára
Öntet:
½ nagy citrom héja és leve
5 -8 ek olvasztott kókuszzsír, vagy extra szűz olíva olaj
1 kk Himalája só
¼ kk őrölt ötbors fűszer
1 kk balzsamecet
Ízlés szerint:
½-1 csokor kapor levele
1-2 ek apróra vágott snidling
Elkészítés:
A burgonyát héjában a fenti fűszerekkel feltesszük főzni.
Egy tálba keverjük össze az öntetet hozzávalóit.
Vágjuk apróra, a kapor leveleit és a snidlinget. Tegyük félre.
Ha elkészült a krumpli, akkor egy konyhai recés késsel kaparjuk le róla a héját, pikk-pakk készen van. Vágjuk az öntetbe, vastagabb karikára a burgonyát és keverjük össze.
Ezt követően, ha már kihűlt a krumpli, akkor szórjuk meg a friss kaporral, snidlinggel és rázzuk össze, a tálban a krumplit, ne keverjük, mert akkor összetörik. Sütőben sült fűszeres rántott csirkéhez tálaljuk.
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam meg várásrolni:
Jó étvágyat!
Klarissza