Az egyik kedvenc levesem...
Az elkészítése nem bonyolult az íze pedig mesés!
Sok friss zöldség és ínycsiklandozó gombócok, kell ennél jobb hétköznapi gyors ebéd?
Tejszínes-joghurtos fűszeres húsgombóc leves
Hozzávalók:
Leves betét - húsgombóc:
40 dkg darált sertéscomb
100 g Thai jázmin rizs
1 tojás
3 kk *Afrikai steak fűszerkeverék
¼ kk *Himalája só
½ csokor petrezselyem
Leves alaphoz:
1 ek kókuszolaj
2 -3 db zöldhagyma
2 db marhahúsleves kocka
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db paprika
1-3 spanyol zellerszár
1 db paradicsom
1 csokor friss petrezselyemzöld
½ kk lestyán
¼ Kínai kel
10 dkg borsó - (ez most nekem nem volt otthon, így kihagytam)
6 ek tejszín
4 ek görög joghurt
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és kókuszolajon megdinszteljük.
Közben a zöldséget megpucoljuk és karikára vágjuk a paprikával együtt, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát.
A húst a rizzsel, tojással összedolgozzuk és a fenti fűszerekkel ízesítjük. Kis gombócokat formálunk belőle.
A húsgombócokat és a többi hozzávalót, hozzáadjuk a leveshez. A paradicsomot negyedekbe vágjuk és majd a vége felé tesszük bele a levesbe, addig tegyük félre.
Kis lángon főzzük, hozzáadjuk a felvagdosott zöld fűszereket is, és a lágyabb zöldségeket, paradicsomot, és a végén adjuk hozzá a kínai kel-t, és a zöldborsót, mert csak egy pár perc kell neki, hogy roppanós maradjon, addig habarjuk be a levesünket.
Mikor a leves majdnem elkészült a tejszínt összekeverjük a joghurttal, és egy kis forró levessel hígítjuk, majd belekeverjük a levesbe, összekeverjük, és tálalhatjuk is.
Isteni finom, még hidegen is, sok húsgombóccal, zöldséggel egyszerűen kiváló hétköznapi gyors leves.
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam meg várásrolni:
Jó étvágyat!
Klarissza