Ropogós fűszeres spárga rudacskák...
2015. május 23. írta: Klarissza24

Ropogós fűszeres spárga rudacskák...

Az élvezetek netovábbja, finom nassolni való, melyet a sajtos-fűszeres ropogós bevonat tesz különlegessé...

 Ropogós fűszeres spárga rudacskák32

 

Mindenki szeret néha a tévé előtt nassolni, vagy két evés között bekapni egy-két falatot. Most megmutatom, hogy bűntudat nélkül bizony, ezt a nassolni valót is fogyaszthatjátok, hiszen nagyon egészséges és akár fogyhatsz is tőle, sőt gluténmentes is!

 Ropogós fűszeres spárga rudacskák9

 

A gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetik a finom ropogtatni valót, sőt reggelire lágy tojással is fenséges finomság... :)

 

Ropogós fűszeres spárga rudacskák3

Ropogós fűszeres spárga rudacskák
Hozzávalók:
1 csomag spárga
2 tojás
4 ek *rizsliszt
2 ek *tápióka keményítő
4 maréknyi nachos chips 
5 dkg gouda sajt
¼ kk *Himalája só
½ kk *őrölt ötbors fűszer
1 kisebb szál rozmaring levelei apróra vágva

3 ek kókuszzsír

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam meg várásrolni:

http://www.azsiabt.hu/

 Ropogós fűszeres spárga rudacskák1

 

Elkészítés:
Mossuk meg a spárgát, törjük le a fás részét, vagy vágjuk le egy késsel, kb. jó 1 cm részen. Pucoljuk meg egy kicsit a szárát, zöldségpucolóval vagy éles késsel.

Készítsük elő a panírozáshoz a kellékeinket. :)

 

 Ropogós fűszeres spárga rudacskák4

  1. Egyik tányérba tesszük a rizsliszt, keményítő,
  2. A másikba a tojást és verjük fel jól egy villával, egy csipet sóval ízesítjük,
  3. A harmadikba pedig tegyük a morzsaszerűre darált nachos chipset, reszelt sajtot, sót, borst és az apróra vágott rozmaring levélke darabokat. Jól keverjük össze a kezünkkel.

 

 Ropogós fűszeres spárga rudacskák34

 

A szokásos módon panírozzuk be a spárgát: rizsliszt, tojás, fűszeres-sajtos nachos morzsa. Viszont mielőtt elkezdjük, előtte egy szűrőn ismételten öblítsük le vízzel a spárgát, így könnyebben rátapad a liszt.

Az elkészült panírozott spárgát, tegyük egy tányérra.

 

 Ropogós fűszeres spárga rudacskák9

Egy serpenyőbe hevítsünk fel kókuszzsírt, és magas hőfokon hirtelen süssük ropogósra, hamar sülnek, akkor jó, amikor szép aranybarna a színe.

Szedjük tányérra a kisült spárgákat, és sózzuk meg, még melegen.

 

 Ropogós fűszeres spárga rudacskák7

Nem kell lecsöpögtetni papírszalvétára, mert kókuszzsírban van kisütve, és ezért, nem szívja magát meg, mint a többi termékek esetében.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása