Baconos-csirkés spárgás rolád/petrezselymes jázmin rizzsel...
2015. június 03. írta: Klarissza24

Baconos-csirkés spárgás rolád/petrezselymes jázmin rizzsel...

Élvezzük az ízeket, és a finom falatokat...,

 

 Baconos-csirkés spárgás rolád petrezselymes jázmin rizzsel8 

Semmiből nem tart feldobni egy kicsit a vacsorát..., mely szemet gyönyörködtető és ínycsiklandó, csupa-csupa finomság... Mert enni jó...:)

 

Ezt még a kezdők is el tudják készíteni...

 

Tovább is van, mondjam még?...

 

Baconos-csirkés spárgás rolád petrezselymes jázmin rizzsel12

 

Igen, megint spárga..., és miért? mert...

 

Egészséges-kényeztető finomság, és mindig jólesik..., érdemes elkészíteni, mert egy kulináris élvezettel gazdagodhattok…:)

 

 Baconos-csirkés spárgás rolád petrezselymes jázmin rizzsel18

Baconos-csirkés spárgás rolád/petrezselymes jázmin rizzsel
Hozzávalók:
1 db csirkemell
1-2 csokor spárga
egy csipet *őrölt ötbors fűszer - (egészben vásárolva, én töröm össze mozsárban)
1 tálca szeletelt bacon szalonna
3 ek görög joghurt
2 kk *Marokkói csirke fűszerkeverék 

2 ek kókuszzsír - Bio boltban kapható, ott olcsóbb, mint a közértben

Köret:
200 g Thai jázmin rizs
375 ml forró víz
½ kk *Himalája só 

1 csokor petrezselyem

Szósz:
250 ml portói bor
2 ek méz

 Baconos-csirkés spárgás rolád petrezselymes jázmin rizzsel13

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk fel nagyobb darabokra. Jól fűszerezzük be marokkói fűszer keverékkel.

Egy tálba tegyük bele a húst és tegyünk rá görög joghurtot, jól keverjük el és tegyük a hűtőbe minimum ½ órára, hogy átjárja a csirkét a finom ízek birodalma.

Amíg a hús pácolódik, addig mossuk meg a spárgát, törjük le a fás részét, vagy vágjuk le egy késsel, kb. jó 1 cm részen. Pucoljuk meg egy kicsit a szárát, zöldségpucolóval vagy éles késsel, én egy éles késsel szoktam, gyorsabban megkapargatom a szárvégét úgy még kb. jó 1 cm részen. :)

Baconos-csirkés spárgás rolád petrezselymes jázmin rizzsel6

Ezt követően, ha a hús bepácolódott, akkor vegyük ki a hús szeleteket, egy papírszalvétával itassuk le a felesleget, és két fólia közé tegyük a hús darabkákat, és egyenként, egy kicsit ütögessük meg egy nyújtófával, vagy hús klopfolóval és annak is a sima felületével. Szép vékony húsdarabkákat kapjunk.

Ha végeztünk, akkor 4 db spárgát tekerjünk körbe egy csirkeszelettel és két bacon szalonnával, közben fogvájóval rögzítsük a húst és a bacon szalonnát. Így járjunk el a többi hússal, szalonnával és spárgával is. Szép húsos roládokat kapunk. Mindegyiket, egy csipetnyi borssal fűszerezzük be, és tegyük félre.

Baconos-csirkés spárgás rolád petrezselymes jázmin rizzsel9

Készítsük el a köretet. Forró vízbe öntsük a megadott mennyiségű rizst, sózzuk, és kb. 8 percig főzzük, fedő alatt, alacsony hőfokon, ekkora már nagyjából beszívta a rizs a folyadékot, kapcsoljuk le és fedő alatt hagyjuk tovább párolódni.

Amíg párolódik a rizs, addig süssük ki a húst. Egy serpenyőbe hevítsünk kókuszzsírt és süssük ropogósra a spárgás hústekercsünket, akkor jó, amikor szép arany barna lesz a külseje, kb. 4-8 perc a sütési idő. Ha elkészült, tegyük pihentetni egy tányérra.

Baconos-csirkés spárgás rolád petrezselymes jázmin rizzsel8

Egy csokor petrezselymet vágjunk apróra, és a megpuhult a rizst villával keverjük össze, dobjuk rá a petrezselymet, és a sült húsos (amiben sütöttük a húst), finom ízletes, szaftos kókuszolajból szedjünk rá kb. 3-4 ek a rizsre. Keverjük össze villával, és fedjük le, hogy melegen tartsuk.

A maradék húsos szaftos kókusz olajat hevítsük fel, adjunk hozzá a portói bort, és mézet kb. bő 2 ek, forraljuk össze, akkor jó, amikor a bor elpárolódik, és sűrű szósz képződik. Ha kész tálalhatunk is.

Baconos-csirkés spárgás rolád petrezselymes jázmin rizzsel3

Tegyük a tányérra a petrezselymes jázmin rizst, vágjuk ketté a baconos-húsos spárga roládokat, locsoljuk meg a szósszal és fogyasszuk el, élvezzük az ízeket, és a finom falatokat, egy pohár bor társaságában és a családunk körében.

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam meg várásrolni:

http://www.azsiabt.hu/

Jó étvágyat!
Klarissza

 

 

 

süti beállítások módosítása