Indul a meggymánia - Részeges meggy/cseresznye...
2015. július 12. írta: Klarissza24

Indul a meggymánia - Részeges meggy/cseresznye...

Ha már végképp unod a meggymagozást, jöhet a barátok közt legnagyobb sikernek örvendő alkoholos, bármilyen elfekvőben lévő (konyak, pálinka, rum, vodka, whisky stb…) meggy/cseresznye bűvölet, egy kis csokoládéval megbolondítva... :)

 

 Vodkás-Whiskys cseresznye-meggy csokoládéval4

Ez a recept viszont annyira egyszerű, hogy bárki el tudja készíteni, semmiféle nehézséget nem jelent. Az alkoholban ázott gyümölcs, feldob minden felnőtteknek szánt édességet: fagylaltokat, krémeket, gesztenyepürét…

 

 Vodkás-Whiskys cseresznye-meggy csokoládéval1

Egyszerűen nem lehet megunni, imádom, mert annyira finom…:)

 

Vodkás-Whiskys cseresznye-meggy csokoládéval2

 

Vodkás – Whisky-s cseresznye/meggy csokoládéval
Hozzávalók: 12 adag
30 dkg nem túlérett meggy/cseresznye - (1 üveghez)
150 g kókuszcukor  
0.5 dl vodka/whisky Jim Beam

 70 %-os csokoládé
1 ek kókuszolaj
színes dekor cukorka

 

Vodkás-Whiskys cseresznye-meggy csokoládéval3 

 

Elkészítés:
A meggyet leszárazzuk és átválogatjuk és csak az érett, egészséges szemeket hagyjuk meg. Több vízben alaposan megmossuk és hagyjuk jól lecsöpögni.

Vodkás-Whiskys cseresznye-meggy csokoládéval4 

A csavaros dunsztos üvegeket kimossuk és kevés vizet beletéve a mikrohullámú sütőben sterilizáljuk, ha nincs mikro, akkor úgy csináljuk, ahogy a nagyi szokta: egy nagy lábasba vizet tesz, bele az üvegek, fedelek, és felfőzi a tűzhelyen. Vigyázzunk, mindkét esetben nagyon forróak az üvegek, meg ne égessük magunkat, sőt az üveg száját ne fogjuk meg, csak az oldalát, így nem kerül rá baci. A lényeg, inkább hagyjuk a lábasban kihűlni az üvegeket. :)

 Vodkás-Whiskys cseresznye-meggy csokoládéval5

A meggyet a cukorral rétegezve az üvegekbe tesszük. Megrázogatjuk, hogy a meggyszemek jó szorosan elrendeződjenek.

 Vodkás-Whiskys cseresznye-meggy csokoládéval6

A cukrozott meggyre vodkát/whiskyt öntünk, vagy ami van otthon, és jól lezárjuk az üvegeket, hűtőbe tesszük. Bulira kiváló, így egy hét elteltével, már fel is használhatjuk.

 Vodkás-Whiskys cseresznye-meggy csokoládéval7
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, a kókuszolajjal. Vegyük ki az üvegből a cseresznyét/meggyet és mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, szórjuk meg színes dekor cukorkával, és be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

 Vodkás-Whiskys cseresznye-meggy csokoládéval8

Aztán, ha jönnek a barátok, kínálhatjátok őket, tuti bepuszilják az egészet…:) Vagy ha később akarjuk felhasználni, az alkoholos gyümölcsöt, akkor tegyük a kamrapolcra.

 Vodkás-Whiskys cseresznye-meggy csokoládéval9

*Tipp: Fél literes üveghez 10 csapott evőkanálnyi (kb. 150 g) finom szemcséjű kókuszcukrot számítunk, valamint 0,5 dl vodka vagy whisky.

Ha saját fánkról szedjük a cseresznyét/meggyet, akkor érdemes szárral leszedni, így nem romlik meg olyan hamar, én megmostam, lecsippentettem a szárából egy kicsit, és úgy tettem az üvegbe, így könnyű volt mártogatni a csokoládéba. :)

 Vodkás-Whiskys cseresznye-meggy csokoládéval10

Fontos: Gyerekeknek ne adjunk belőle, mert az így eltett gyümölcsnek, igen magas az alkoholtartalma!

 

Jó kényeztetést!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása