Ők is a futópados edzést választották…
2015. július 18. írta: Klarissza24

Ők is a futópados edzést választották…

Kiskutya és a futópad = :)

 

Ez a cuki kölyökkutya először ismerkedik az emberek kedvenc masinájával, a futópaddal… Szétnevettem az agyam, annyira aranyos… :)

 

Nem mindennapi motiváció, a futópados edzésre...

 

 kiskutya és a futópad

 

Bandita nemrég került a pitbullokat mentő egyesülethez, így van még mit tanulni a nagyoktól. Hogy mit is, hát például a futópad használatát…

 

Tapasztaltabb társa megmutatja neki, hogy kell, és ő mindent bevet, hogy sikerüljön neki. Látjátok, nem elég korán kezdeni…, ők is tudják…

 

Nagyon cuki-muki, ahogy próbálkozik és ügyetlenkedik, lehet, hogy ez nem az ő sportja lesz?

 

Itt nézhetitek meg a videót:

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=SP4MgE6EmJE[/embed]

 

 

És akkor nézzük, hogy miért is előnyös a futópados edzés?, hiszen ezt már a kutyák is tudják… :)

 

Megoszlanak a vélemények a futók körében arról, terepen vagy futópadon jobb-e edzeni. Az előbbi csoport azzal érvel, hogy a parkban vagy a tóparton róva a kilométereket sokkal változatosabb a látvány, jobb a levegő, társaság is akad, illetve nem egyhelyben edzünk. Ezek valóban a természetben való futásnak kedveznek, azonban a futópados edzésnek is számtalan előnye van.

 

futópados edzés előnyei

 

Edzés télen-nyáron

Az edzőteremben vagy otthonunkban – ha van futópadunk – bármikor edzhetünk, lehet kint mínusz tíz fok, eső vagy hó. A légkondicionált teremben vagy lakásban, a legmelegebb nyárban sem esünk össze öt perc után.

Inspiráció

Természetesen a futópadot is ki lehet kapcsolni, vagy legalábbis lejjebb venni a sebességet, de sokkal kisebb a kísértés, mint arra, hogy a parkban egyszerűen megálljunk szusszanni egyet. A kezdők természetesen beiktathatnak egy kis sétát futás közben, ettől még nem vész kárba az edzés; de ha a leállás mindössze a túl kis akaraterő következménye, a futópad folyamatosan mozgó szalagja segít leküzdeni a kísértést.

Könnyen tartató a tempó

Profi futók a terepen is gond nélkül tartani tudják az ideális tempót, akár nem is kell kilométerenként ellenőrizniük a stoppert. A kevésbé profik számára viszont nagy segítséget jelent, hogy a futópad egyenletes sebességgel halad, így nem kell aggódniuk a túl erős kezdés vagy épp a csökkenő tempó miatt.

Könnyebb az edzés

Mivel a futópadon nem kell előre hajtanunk magunkat, mindössze egy helyben maradni, a beltéri edzés kicsivel könnyebb. Ezért kezdőknek érdemesebb az edzőteremben indítani, majd ha ez már megy, irány a közeli park.

Az emelkedő egyszerűen szabályozható

Ha nemcsak sima terepen szeretnénk futni, hanem például 10 százalékos emelkedőn is, a megfelelő domborzat hiányában ez problémát jelenthet. Egy futópadon viszont probléma nélkül beállíthatjuk a kívánt dőlésszöget – akár egy gombnyomással.

Egyszerűbb a folyadékpótlás

Ha futópadon edzünk, egyszerűen leteszünk a földre magunk mellé egy üveg ásványvizet, és bármikor megállhatunk inni, anélkül, hogy a kezünkben kellene tartanunk vagy magunkra rögzítenünk a kulacsot futás közben.

Ha kedvet kaptál a futópados edzéshez, kezdőknek és profiknak ajánlott futópadokat vagy más egyéb sportfelszereléseket, egyaránt itt találsz: forrás: az aktivsport.hu kínálatában.

 

Klarissza

 

süti beállítások módosítása