Ropogós sajtos rántott hús, rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával
2015. augusztus 15. írta: Klarissza24

Ropogós sajtos rántott hús, rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával

Rántott kedvencek, egy kicsit másképp!



Felturbózott finomságok, mely kihagyhatatlanok a mindennapi életünkből. :)

 
Tény, hogy a rántott hús fejedelmi étel, de ki mondta, hogy nem lehet megbolondítani egy kicsit?

Ropogós sajtos rántott hús-rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával10

Ha vasárnap, akkor rántott hús. :) Az a bizonyos rántott hús, generációk számára a vasárnap egyet jelentett, a rántott hús, és a húsleves (sokaknak egyet jelent ma is) a jobb ételek asztalra kerülésével. A rántott hús, sertésből, baromfiból és többnyire csirkéből, kevésbé pulykából és még ritkábban borjúból készül. A rántott hús eredetije a bécsi szelet, de most rugaszkodjunk el az eredeti verziótól. :)

Ropogós sajtos rántott hús-rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával9

Mindenkinek van egy tökéletes receptje, amit kedvel, az én egyik (van több is :) tovább fejlesztett receptemet az alábbiakban olvashatjátok, érdemes így is kipróbálni. Fenséges, ezen változata is, és már biztosan vagyunk egy páran, akik nem mindig vasárnap eszik ezt a finomságot. Hiszen, lehet a rántott húst zsömlébe tölteni a gyerekeknek uzsonnára, reggelire, sok salátával, isteni finom fejedelmi étel, szendvicsnek is.

Ropogós sajtos rántott hús-rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával7 

Ropogós sajtos rántott hús, rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával recept
Hozzávalók:
6 szelet vékony szeletekre vágott sertéscomb
*Himalája só itt
*ötbors fűszer itt
Panírozás:
(3 tányérba téve: 1. liszt 2. tojás keverék 3. zsemlemorzsa keverék az alábbiak szerint.)
Első tányér:
gluténmentes kukoricaliszt vagy rizsliszt vagy Bio tönköly fehér búzaliszt
Második tányér:
3 tojás
*Himalája só
*egy csipet ötbors fűszer itt
1 ek mascarpone
3 ek tejszín
1 mk reszelt friss gyömbér
a reszelőn: 2 húzásnyi reszelt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma reszelve
2-3 dkg reszelt parmezán sajt, vagy light óvári, light trappista sajt
Harmadik tányér:
½ bögre *Panko zsemlemorzsa itt  vagy gluténmentes zsemlemorzsa itt
½ bögre Corn Flakes natúr kukoricapehely itt zacskóba téve, és összemorzsolva apróra
Köret: 
1½ kg krumpli
1½ kk *Himalája só itt
3 kis ág friss rozmaring – apróra vágva
1 ek vaj
2 ek mascarpone
kb. ½ -1 dl tejszín
egy pici tej - ízlés szerint, ki milyen hígan szereti a krumplipürét
Saláta:
koktélparadicsom – félbe vágva
vegyes zöldsaláta (rukkola, madársaláta,
zöldpaprika – karikára vágva, vagy negyedekbe
vajretek – karikára vágva - ha szezonja van
2-3 ek csalamádé – leve is
extra szűz olíva olaj
egy csipet *ötbors fűszer itt
vegyes szezámmag
Sütéshez:
kb. 4-5 ek kókuszzsír

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

 

 

Ropogós sajtos rántott hús, rozmaringos tejszínes burgonyapürével recept
elkészítése:

A hús fűszerezzük be, sózzuk és borsozzuk.

Ezt követően a fenti hozzávalóknál készítsük elő, panírozáshoz a szükséges alapanyagokat. A húst liszt, aztán tojásos keverék, majd a zsemlemorzsa keverékbe mártsuk bele, forgassuk meg. Tegyük egy tálcára az elkészült, panírozott húsokat.

Ropogós sajtos rántott hús-rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával5

A krumplit pucoljuk meg és vágjuk kockára és tegyük fel főzni, egy fedővel lefedve, sózzuk és rozmaringot tegyünk a főző vízbe.

Ha elkészült, szűrjük le és egy krumpli nyomóval törjük össze, ízesítsük, vajjal, mascarpone-val és tejszínnel keverjük ki krumpli püré állagúra, ha szükséges, akkor még sózzuk. Ha szükséges tehetünk bele még egy pici tejet.

Ropogós sajtos rántott hús-rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával7

Amíg fő a krumpli, addig elkezdhetjük sütni a húst. Egy serpenyőbe tegyünk kókuszzsírt, és hevítsük fel és ebbe süssük ki a panírozott húst. Ha elkészült, szedjük tányérra. (Mivel kókuszzsírban sütjük a húst, így nem szívja meg magát olajjal) :), így nem szükséges papírtörlőre szedni.)

Ropogós sajtos rántott hús-rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával4

A salátának valót egy tálba vágjuk fel, helyezzük el, locsoljuk meg extra szűz olíva olajjal, és a csalamádé levével, és a tetejére szórjunk csalamádét, keverjük össze óvatosan. Tálalásnál szórjuk meg vegyes szezámmaggal.

Ha elkészültünk, tálalhatjuk is kedves családunknak a mindenki által közkedvelt finom ropogós rántott húst, krumplipürével és salátával.

Ropogós sajtos rántott hús-rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával6

Csak salátával is lehet fogyasztani ezt a finom rántott húst.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása