Márványos Baileys-nutellás tiramisu...
2015. szeptember 28. írta: Klarissza24

Márványos Baileys-nutellás tiramisu...

Vidíts fel!

 

Ezt jelenti a tiramisu magyarul, és valószínűleg azonnal megjelenik lelki szemeink előtt, az olasz édesség...

 Márványos baileys-nutellás tiramisu22

A tiramisu receptje a 17. században született. Történelmileg bizonyított tény, hogy Cosimo de Medici, Toszkána Granduca-ja egy alkalommal Siena-ban járt és az ottani cukrász illő módon szeretett volna kedveskedni neki, ezért kiötlött egy édességet – tudva, hogy Cosimo nagy rajongója az édességnek. Leginkább arra törekedett, hogy a desszert ne csak eltelítse, hanem energiával is megtöltse fogyasztóját, így került bele az erős kávé...

 Márványos baileys-nutellás tiramisu24 

Hála a magyar csodálatos háziasszonyoknak, megannyi verziója létezik már, és még lesz is, különböző ízesítésben, úgy látom verhetetlenek vagyunk, és igen, mondhatnák az olaszok, hogy hát ez tojás nélküli, és akkor mi van, ha már egyszer létezik vaníliás puding, miért ne váltanánk fel a tojást, sőt szerintem így jobb, mert tovább eltartható, és előre el lehet készíteni. Persze az olasz eredeti is finom, és verhetetlen, de ezekkel a gyors helyettesíthető megoldásokkal is ugyan olyan jót lehet varázsolni a családi asztalra, mint bármelyik olasz verzióval...

 Márványos baileys-nutellás tiramisu20

 

Én most hoztam nektek egy nagyon egyszerű, Baileys ízesítésű finom és tojás nélküli tiramisu édességet. Ezt a receptet még a lányom hozta haza, valamelyik diáktársának anyukájától évekkel ezelőtt, mi azóta készítjük, nekünk nagyon bejött… :) Ti is készítsétek el, kóstoljátok meg. Kezdők is bátran elkezdhetik. :)

 Márványos baileys-nutellás tiramisu1 


Márványos Baileys-nutellás tiramisu recept - gluténmentes
Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta – melyben 4 zacskó babapiskóta van - gluténmentesen itt
4 dl Baileys vagy házi készítésű gluténmentes Baileys receptemet itt olvashatod.
4 dl langyos tej
1 csomag Haas vaníliás pudingpor – főzős
0,5 l tej
4-5 ek kókuszcukor – ízlés szerint
500 g mascarpone
1 közepes üveg nutella vagy házi nutella - megolvasztani egy picit mikroba
1 zacskó tejszín

 Márványos baileys-nutellás tiramisu7

Elkészítés:
A baileys-t, és a langyos tejet összekeverjük, és ebbe mártogatjuk bele a babapiskótákat, melyekkel egy téglaalap méretű műanyag tálat/jénait vagy tepsit kibélelünk. (Aki nem szereti az alkoholt, vagy gyerekeknek készül, akkor az helyette langyos tejbe mártogassa a babapiskótát)

 Márványos baileys-nutellás tiramisu5

A vaníliás pudingport elkeverjük egy kis hideg tejjel, és utána hozzáadjuk a többi tejet, és sűrűre főzzük. Ha kész, lekapcsoljuk a hőt, és belekeverjük a kókuszcukrot. A kókuszcukortól, finoman és lágyan karamellás ízű lesz, nagyon finom… :) Hagyjuk egy kicsit langyosra hűlni.

 Márványos baileys-nutellás tiramisu8

Ezt követően a mascarpone krémsajtot, összekeverjük a pudinggal egy habverő segítségével, fokozatosan adagolva és mindig jól elkeverve a mascarpone krémsajtot. Ha elkészültünk, tegyük félre.

 Márványos baileys-nutellás tiramisu11

Elkezdjük rétegezni a műanyag tálba a baileys és tejes keverékbe mártott babapiskótákat, - itt elfogy két zacskó babapiskóta -, ha kész a sor, akkor megkenjük a mascarpone-s vaníliás krémmel.

 Márványos baileys-nutellás tiramisu12

Ezt követően, melegítsük fel a nutellát egy kicsit a mikroba, – de ne sokáig melegítsük, mert csomós lesz – csak épp hogy, hogy folyós legyen. Vagy ha meleg van, akkor elég, ha az ablakpárkányra rakjuk a nutellás üveget, és így is elég folyós lesz. :)

 Márványos baileys-nutellás tiramisu13

Ha kész, locsoljuk meg a mascarpone-s krém tetejét 4 ek nutellával. És a tetejét keverjük össze óvatosan, így szép márványos lesz, a nutella és a vaníliás krém egyvelege, akár egy villával, akár egy fogpiszkálóval, vagy fa nyárs segítségével, kinek mi van otthon, épp a keze ügyében.

 Márványos baileys-nutellás tiramisu15

Ezt követően újból egy sor babapiskóta következik, vaníliás krém és nutella, és megint márványozzuk el a nutellát a vaníliás krémmel a tetején. Ha elkészültünk mindennel, alufóliával lefedve, tegyük a hűtőbe minimum egy órára max. egy éjszakára.

Márványos baileys-nutellás tiramisu21 

Tálalásnál tejszínhabot készíthetünk habszifonba és tejszínhabbal kínálhatjuk kedves családunknak, barátainknak, ezt a finom márványos baileys-nutellás tiramisu-t, de persze tejszínhab nélkül is kiváló.

 Márványos baileys-nutellás tiramisu24

Linkre kattintva olvashatod a Házi nutella receptemet, ezzel is elkészíthető ez a finomság.

 Márványos baileys-nutellás tiramisu21

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is...
Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása