Őrült csoki rajongóknak, ahol magad, magad vagy…
"Mindig csak azok a fránya bonyolult sütik". Na, ezzel most nem lesz problémád, ugyanis igazán egyszerű elkészíteni ezt a csokoládés vaníliás rizst-pirított mézes-sós mandulával, de annál is egyszerűbb eltüntetni!
Egy szuper könnyű finomság, mely egyszerűen isteni finom… Az előkészítés nem tart tovább fél óránál, és egy mennyeien csokoládés poharas desszerttel ajándékozhatjuk meg magunkat és a családunkat…
A tetején a csurgatott csokoládé és rajta a pirított mézes sós mandula, egyszerűen káprázatos kényeztetés, isteni finom íz kavalkád… Nehéz lesz abbahagyni, ne feledd, én mondtam!… Próbáljátok ki.…:)
Toblerone csokoládés vaníliás rizs/pirított mézes sós mandulával
Hozzávalók:
Tejberizs
1 bögre rizs
4 bögre tej (felforralva)
3 ek kókusz cukor
1 csomag Dr. Oetker „Finesse” természetes bobon vanília aroma
Csokoládés krém:
125 ml tejszín
1 doboz Toblerone csokoládé
2 marék mandula – pirítva
1 ek méz
1 csipet Himalája só
1 bögre tejszín
Elkészítés:
2 marék mandulát durvára daraboljuk fel egy késsel, ezt követően, egy serpenyőbe pirítsunk meg. Vigyázzunk meg ne égjen.
Ha kész, akkor egy tepsit vagy tálcát béleljünk ki sütőpapírral, és szórjuk rá a pirított mandulát és locsoljuk meg mézzel és sózzuk meg. Tegyük a mélyhűtőbe, amíg megdermed.
A tejet felforraljuk, hozzá öntjük a rizst, hagyjuk, hogy újból forrjon, és tartalékon 20 percig főzzük, fedő alatt. Közben adjuk hozzá a vanília aromát.
Amíg fő a rizs, készítsük el a csokoládé krémet. Egy lábasban a tejszínt felmelegítjük és beletördeljük a Toblerone csokoládét. Ha felolvadt, jól keverjük el. Ezt is tegyük félre hűlni.
Ha elkészült, (megpuhult a rizs), akkor adjuk hozzá a cukrot. Ezt követően hagyjuk kihűlni.
Egy tejszín verjünk fel habbá, és a kihűlt rizshez adjuk hozzá. Tegyük a hűtőbe hűlni.
Tálalásnál vegyünk elő egy kehely poharat, tegyük bele a tejszínes rizst, öntözzük meg a Toblerone csokoládé krémmel, és koronázzuk meg a tetejét, pirított mézes-sós mandulával.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat!
Klarissza